U bent hier

BOP-prijs 2019

Kent u de BOP-prijs nog? De prijs voor de professional die beleid, onderzoek en praktijk van preventie en gezondheidsbevordering op inspirerende wijze weet te verbinden. Het RIVM Gezond Leven heeft de organisatie van de BOP-prijs verkiezing in 2011 overgenomen van de Nederlandse Vereniging voor Preventie en Gezondheidsbevordering (NVPG). De vorige editie van de BOP-prijs was in 2013. In 2019 zal er weer een prijs worden uitgereikt en u kunt uw collega hiervoor nomineren!

Grijp nu uw kans om uw collega in het zonne(bloeme)tje te zetten!

Stijgt uw collega boven de ‘gewone praktijk’ van gezondheidsbevordering en preventie uit? Werkt hij of zij op inspirerende wijze op het snijvlak van beleid, onderzoek en praktijk (BOP)? Heeft of kent u zo’n collega en wilt u deze wel eens in de schijnwerpers zetten? Geef hem of haar dan nu op voor de BOP-prijs 2019! Let op: de aanmeldronde voor 2019 is inmiddels gesloten.

U heeft als professional in de gezondheidsbevordering een grote stem in het bepalen van de uiteindelijke winnaar. Van voordragen tot verkiezing verloopt volgende de volgende drie stappen:

1. Voordragen collega

Iemand voordragen kan heel eenvoudig. Ga naar het voordrachtformulier en geef vóór 25 januari 2019 uw collega op voor de BOP-prijs 2019. Geef op dit formulier duidelijk aan wie het is en onderbouw waarom u deze collega voordraagt. Houd hierbij rekening met de gestelde criteria.  

2. Stemmen op genomineerden

Uit alle aanmeldingen worden door de jury (een breed samengestelde groep van landelijke en regionale organisaties uit verschillende werkvelden) drie personen genomineerd. Vanaf 4 februari worden de namen van de drie genomineerden op deze website gepubliceerd en kunt u uw stem uitbrengen via het stemformulier. Op 22 februari sluit de stemmogelijkheid.

3. Verkiezing BOP-prijs 2019

Tijdens de laatste editie van het Kennisfestival op 28 maart 2019 in Gouda presenteren de drie genomineerden zich met een korte speech en een filmpje. De aanwezigen stemmen op hun favoriet. In combinatie met de online stemming wordt vervolgens de winnaar uitgeroepen van de BOP-prijs 2019! 

De prijs

De winnaar van de BOP prijs 2019 ontvangt: een bedrag van 500 euro te besteden aan zijn/haar project en een activiteit met een aantal collega’s. Verder zal het RIVM Gezond Leven zorgdragen voor extra publiciteit voor de winnaar en zijn/haar project. De winnaar is immers de ambassadeur voor Gezondheidsbevordering en Preventie!

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer