Zijn de inwoners van uw gemeente ongezonder gaan leven door de coronapandemie? En wilt u iets extra’s voor hen doen, maar heeft u hulp nodig bij het slim kiezen van de juiste leefstijlinterventie? Dan is de gratis online workshop van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (afdeling Gezond Leven) iets voor u. 

Wanneer?

Deze online bijeenkomst vindt plaats op donderdag 28 oktober 2021, van 10.00-12.00 uur. Let op: er is beperkt plaats! Inschrijven voor deze workshop kan tot vrijdag 22 oktober 12.00 uur.

Meldt u snel aan via de aanmeldknop onder op deze pagina. 

Voor wie?

Exclusief voor beleidsadviseurs en – uitvoerders van gemeenten en GGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst’en.

Programma

  • In deze praktische workshop krijgt u handvatten bij het kiezen van leefstijlinterventies, passend bij uw gekozen doel, leefstijlthema, doelgroep en setting/context.
  • We denken met u mee: wat is al bekend, wat zijn de randvoorwaarden, wat is het huidige aanbod (wat gaat goed, wat kan beter) en wat is de gewenste situatie.
  • U krijgt onafhankelijk advies en we delen onze kennis over het effectief inzetten van leefstijlinterventies voor uw lokale gezondheidsvraagstuk.

Na aanmelding volgt een telefonisch intakegesprek, om de workshop zo goed mogelijk te laten aansluiten bij uw gezondheidsvraagstuk.

inhoud

Aanmelden

Vul het aanmeldformulier in

'In de workshop ontdekte ik dat je niet te snel naar het inzetten van een (extra) interventie moet overgaan. Juist door eerst goed inzicht te hebben in je doelgroep, hoe je hen kunt betrekken en wat je wilt bereiken, kun je daarna heel gericht inzetten op het versterken van wat er lokaal al plaatsvindt.'

Lisa Borst | beleidsadviseur sport, gezondheid en leefstijl. gemeente Enschede

Meer weten?

  • Heeft u vragen of opmerkingen over deze workshop? Neem dan contact op met hanneke.lakenvelt@rivm.nl.
  • Kijk ook bij gratis advies op maat voor lokale gezondheidsvraagstukken en inzet leefstijlinterventies.
  • En abonneer u op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond gezondheidsbevordering en preventie.