In navolging van het GLIGecombineerde Leefstijlinterventie -symposium vorig najaar organiseerde het ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport 23 november jl. opnieuw een symposium over de GLI. Ruim 600 belangstellenden namen online deel aan dit symposium, waaronder ook veel aanbieders van een GLI-programma.

Een belangrijk onderdeel van het symposium was het laten zien en bespreken van een aantal inspirerende voorbeelden van gemeenten, sportscholen, fysiopraktijken en zorggroepen. Dit werd gedaan door het vertonen van filmpjes en een kort interview door de presentator.

De filmpjes die vertoond zijn tijdens het symposium vindt u op deze pagina onder het programma. 

 

Wanneer?
Datum: Maandag 23 november 2020
Tijd: 14.00 – 16.00 uur


Voor wie?
Voor iedereen die betrokken is bij de gecombineerde leefstijlinterventie of hiermee aan de slag wil, zoals: zorgaanbieders, interventie-eigenaren, doorverwijzers, zorggroepen, zorgverzekeraars, buurtsportcoaches en beleidsmedewerkers sport/welzijn bij gemeenten.

Programma:

  • Welkom door presentator Hanneke Molema
  • Opening door Staatssecretaris Paul Blokhuis
  • Een carrousel van inspirerende voorbeelden van hoe gemeenten, sportscholen, fysiopraktijken, zorggroepen etc. een bijdrage leveren aan de GLIGecombineerde Leefstijlinterventie
  • Het Partnerschap Overgewicht Nederland (PON) vertelt over de Ketenaanpak Overgewicht en Obesitas Volwassenen
  • Toelichting ZonMW over de komende subsidieoproep over de lokale implementatie van de GLI

Martijn Leeflang over de GLI en samenwerking ten tijde van corona