Een digitaal loket voor gemeente, GGD en zorgverzekeraar

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel biedt gemeenten, GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst'en en zorgverzekeraars informatie, tips en praktijkvoorbeelden om aan de slag te gaan met het gezamenlijk opzetten en bekostigen van preventieactiviteiten voor risicogroepen.

Samenwerken

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel is voor alle zorgverzekeraars en gemeenten die willen samenwerken aan de preventie voor risicogroepen en willen bijdragen aan een gezonder Nederland. Maar ook voor zorgaanbieders die bij een samenwerkingsverband willen aansluiten.

Subsidieregeling

U vindt hier informatie over de subsidieregeling Preventiecoalities van het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  Zorgverzekeraars en gemeenten kunnen met de subsidieregeling Preventiecoalities een derde van de kosten van de procescoördinatie financieren.

Preventiecoalities

Het overzicht en de voorbeelden van de preventiecoalities laat samenwerkingen zien tussen zorgverzekeraar en gemeente. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld met nieuwe initiatieven.

Uitgelicht

Interventies

Interventies

Interventies voor gemeenten en zorgverzekeraars.

Gespreksleidraad

Gespreksleidraad

Gespreksleidraad voor gemeenten en zorgverzekeraars.

Preventiecoalities tussen zorgverzekeraar en gemeente

Preventiecoalities

Overzichtskaart van preventiecoalities tussen zorgverzekeraar en gemeente.

Nieuwsbrief

Nieuwsbrief

Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief!

Advies op maat

Advies op maat

Advies op maat leefstijlinterventies