Gemeenten en zorgverzekeraars kunnen op verschillende manieren samenwerken. Binnen een preventiecoalitie, maar ook daarbuiten. Hieronder vindt u voorbeelden van samenwerkingsverbanden tussen zorgverzekeraars en gemeenten binnen en buiten preventiecoalities en de resultaten die deze samenwerking heeft opgeleverd. Ook vindt u hier een aantal voorbeelden ter inspiratie hoe preventie in de praktijk kan worden bekostigd. Wilt u ook een goed voorbeeld delen? Neem dan contact op met het preventieteam via preventieteam@vws.nl.

Bekijk de filmpjes!

De preventiecoalities Vitaal Twente en Samen Gezond in Deventer zijn nu een paar maanden bezig en de gemeente Heerlen en zorgverzekeraar CZ zijn bezig om samen een preventiecoalitie op te starten. Benieuwd naar hun ervaringen? Bekijk de filmpjes.

opstarten van een preventiecoalitie

Bekijk het filmpje Opstarten van een preventiecoalitie

Samenwerken in een preventiecoalitie

Bekijk het filmpje Samenwerken in een preventiecoalitie

Ook samenwerken?

Wilt u als gemeente of zorgverzekeraar ook samenwerken aan preventie voor risicogroepen? Misschien is dan de subsidieregeling Preventiecoalities ook iets voor u. Deze subsidieregeling is een tegemoetkoming in de samenwerkingskosten van gemeenten en zorgverzekeraars bij het opzetten van preventieactiviteiten voor risicogroepen. Kijk voor meer informatie op subsidieregeling Preventiecoalities.