Op de onderliggende pagina's vindt u allerlei materialen die u kunt gebruiken in het werken met de Gezonde School-aanpak. Hierbij kunt u denken aan gespreksformat, een voorbeeld-schoolprofiel, schoolgezondheidsplan, evaluatievoorbeelden en communicatiematerialen.

Leren van evalueren

Leren van evalueren

Hoe verloopt de Gezonde School-aanpak in de praktijk en heeft de inzet ook effect? Evalueren geeft u inzicht. Maar hoe pakt u dat aan?

Een vragenlijst is hierbij een goed hulpmiddel. Zie bijvoorbeeld:

Of bent u vooral benieuwd naar de ervaringen van uw collega’s rondom (proces)evaluatie? Lees dan het verhaal (én de tips) van GGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst Kennemerland en GGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst Rotterdam Rijnmond.

Hebt u zelf materialen?

Deze materialen zijn afkomstig van externe organisaties. Hebt u binnen uw organisatie materialen die interessant zijn voor collega’s en die u graag wilt delen? Wij ontvangen ze graag en bekijken dan met u of ze hier geplaatst kunnen worden. U kunt deze sturen naar gezondleven@rivm.nl

Waar moet de informatie aan voldoen?

De informatie:

  • past binnen de Gezonde School-aanpak (planmatig en integraal werken, beleid, omgeving, signalering en educatie)
  • heeft betrekking op scholen (primair-, voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs)
  • is bruikbaar in verschillende regio's en
  • gaat niet over een specifieke interventie

De teksten worden met bronvermelding op de pagina's met materialen opgenomen. Communicatiematerialen komen in de toolkit Gezonde School.