Hieronder vindt u de aanbevolen en goed beschreven leefstijlinterventies en programma's voor gezondheidsbevordering voor de acht thema's in deze handreiking, voor in de gemeente, wijk en op school. 

Interventies per gezondheidsthema

Interventies per schooltype

Altijd up-to-date

Het interventieoverzicht op onze website wordt voor elke zoekopdracht opnieuw samengesteld, zodat u altijd een up-to-date overzicht heeft. In het interventieverzicht vindt u actuele leefstijlinterventies die in Nederland beschikbaar zijn. De Interventiedatabase Gezond en Actief Leven is een initiatief van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) in samenwerking met het Trimbos-instituut. De interventies uit deze gezamenlijke database van het RIVM en Kenniscentrum Sport & Bewegen vindt u via Loketgezondleven.nl, Gezondeschool.nl en de sites van Kenniscentrum Sport.

Oproep

Oproep

Zijn uw leefstijlinterventies voor de setting wijk al ingestuurd voor beoordeling op kwaliteit en effectiviteit? Zo niet, kijk dan bij Interventie aanmelden voor meer informatie om uw interventie in te dienen, zodat het erkenningssysteem deze kan beoordelen. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) adviseert en ondersteunt u graag bij het indienen voor beoordeling.