U bent hier

Gezondheidsbeleid op de werkvloer

Gezondheidsbeleid kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Er zijn verschillende activiteiten beschikbaar. Ook speelt communicatie en samenwerking met partners een rol bij een optimale uitvoering van het gezondheidsbeleid. U vindt hier informatie die u kunt gebruiken bij het uitvoeren van beleid om de gezondheid van werknemers te bevorderen. Bent u op zoek naar een voorbeeld uit de praktijk? Lees dan de praktijkverhalen van Scania en de Gemeente Den Haag.

Activiteiten kiezen

Om het gezondheidsbeleid uit te voeren kunnen verschillende activiteiten worden ingezet. Het is verstandig om een mix van verschillende activiteiten te kiezen. Er bestaat in Nederland een groot aanbod aan activiteiten. Kies voor activiteiten van goede kwaliteit.

Communiceren

Verandering van gezond gedrag op de werkvloer valt of staat met communicatie. Als niemand van het bestaan van de gezonde activiteiten af weet, zal er ook geen gebruik van worden gemaakt. Communicatie rondom het gezondheidsbeleid is essentieel.

Samenwerken

Het uitvoeren van gezondheidsbeleid is niet iets wat één persoon voor elkaar krijgt. Daarom is samenwerken met verschillende partners belangrijk. Samen wordt er meer bereikt met het gezondheidsbeleid.

Borgen

Als gezondheidsbeleid op zichzelf staat, of afhankelijk is van een bepaalde persoon, dan is de kans dat alles op den duur weer stil valt groot. En dat zou zonde zijn van alle inspanningen en gemaakte kosten. Zorg daarom voor goede borging van het gezondheidsbeleid.

Afdrukken:

Via printer