U bent hier

Praktijkverhalen Gezond Werk

Op Loketgezondleven.nl delen we inspirerende en realistische praktijkervaringen. Laat je inspireren door Henriët van Rossum, senior beleidsmedewerker sportbeleid bij de Gemeente Den Haag, door Philip Blom, manager Health Center van Scania of door Zalsman Zwolle, het vitaalste bedrijf van Overijssel. Ook een verhaal of ervaring delen? Mail centrumgezondleven@rivm.nl.

Praktijkverhaal Zalsman Zwolle

Zalsman B.V. is een regionaal, nationaal en internationaal opererend grafimediabedrijf in Zwolle. Er werken meer dan 110 vakmensen in deze familieonderneming, geleid door Herman en Hugo Verlind. 
Bij Zalsman is vitaliteit een belangrijk onderwerp. Ze kijken daarbij ook naar de duurzame inzetbaarheid van hun mensen. ‘Onze industrie heeft een hoog vergrijzingscijfer. We hebben veel fysiek zware arbeid en we willen onze mensen graag zo gezond mogelijk meekrijgen tot hun 67e en daarna’.

Praktijkverhaal Scania

Het internationale bedrijf Scania produceert dagelijks 100-200 vrachtwagens en heeft meer dan 35.000 werknemers wereldwijd. Philip Blom is manager bij het Health Center van Scania en vertelt: “Scania investeert in de gezondheid van de medewerkers. Zonder hen zouden er geen vrachtwagens zijn. Als zij gezond zijn, goed met stress om kunnen gaan en goede werkplekken hebben, dan kunnen zij hun werk ook beter doen.” Gezondheid staat bovenaan de prioriteitenlijst van het management van Scania en het management is bereid te investeren.

Praktijkverhaal Gemeente Den Haag

Het project, Vol voor Vitaal, heeft als doel organisaties in Den Haag te ondersteunen bij hun vitaliteitsbeleid. Tenslotte willen werkgevers een laag arbeidsverzuim, vitale medewerkers, die goed presteren en effectief zijn. Ook werknemers willen graag vitaal zijn, waardoor zij voldoende energie overhouden om in hun vrije tijd te genieten. Het project moet bijdragen de Haagse werknemer vitaler te krijgen. Tegelijkertijd realiseerden de gemeente zich, dat dit niet kan zonder dat ze zelf het goede voorbeeld geven. Zo is de gemeente Den Haag voor haar eigen medewerkers gestart met het project Fit en Gezond.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer