U bent hier

Bewegen en werk

 

Wat levert bewegen op?

Werknemers die voldoende bewegen hebben minder risico op chronische ziekten en verzuimen minder. Vooral het stimuleren van intensief bewegen, de fitnorm, is winstgevend. Ondanks dat sporten gepaard kan gaan met blessures, verzuimen sportende werknemers gemiddeld minder dan hun niet-sportende collega’s. Daarnaast heeft bewegen een positieve invloed op duurzame inzetbaarheid, de sociale cohesie, de productiviteit en heeft sport een aantrekkelijk imago.

Beweegnormen

Volgens de Nederlandse Norm Gezond Bewegen moeten volwassenen vijf dagen per week tenminste dertig minuten matig intensief (bijv. fietsen of stevig wandelen) bewegen. Dit is het minimale niveau van bewegen om gezondheidswinst te behalen. Voor volwassenen boven de 55 jaar geldt een activiteit als wandelen ook als matig intensieve lichamelijke activiteit binnen de beweegnorm.

Behalve voldoende bewegen is het belangrijk om fit te blijven volgens de fitnorm. Om aan de fitnorm te voldoen moet een volwassene drie keer per week minimaal 20 minuten zwaar intensief bewegen. Een werknemer die voldoet aan deze norm  is fysiek fit en heeft een goed uithoudingsvermogen. De combinorm is een combinatie van de NNGB en de fitnorm. Iemand voldoet aan de combinorm wanneer hij/zij aan tenminste één van de beide normen voldoet.
 

  Werknemers 18-65 jaar Werknemers 18-55 jaar Werknemers 55-65 jaar
Nederlandse Norm Gezond Bewegen (NNGB) 55 % 50 % 77 %
Fitnorm 20 % 13 % 51%
Combinorm 57 % 51 % 79%
Wekelijks sporten 60 % 62% 52%

(Bron Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, CBS i.s.m. RIVM, 2015).

Voorkom langdurig zitten

Werknemers zitten op een doordeweekse (werk)dag gemiddeld meer dan 10 uur. Langdurig zitten (sedentair gedrag) verhoogt niet alleen het risico op gezondheidsklachten, maar verhoogt ook de kans op ziekte en sterfte. Bovendien is het risico van langdurig zitten, onafhankelijk van aantal uren sporten en bewegen. Dus ook al sporten en bewegen werknemers voldoende in hun vrije tijd, er blijft een risico op gezondheidsklachten als ze te lang achtereen zitten. Daarom is het belangrijk om beweegmomenten in te lassen voor iedereen die door de dag heen regelmatig langer dan een half uur achter elkaar zit.

  Werknemers 18-65 jaar Werknemers 18-55 jaar Werknemers 55-65 jaar
Zitgedrag doordeweekse dag 10,1 uur per dag 10,1 uur per dag 10,3 uur per dag
Zitgedrag weekend 8,4 uur per dag 8,3 uur per dag 8,7 uur per dag

Bron Gezondheidsenquête/Leefstijlmonitor, CBS i.s.m. RIVM, 2015

Voorbeelden van beweegmomenten op het werk zijn: staand telefoneren, naar een collega lopen in plaats van te mailen, staand vergaderen, lunchwandelen en staand of zelfs fietsend werken met behulp van dynamisch kantoormeubilair (zit-sta vergadertafel, zit-sta bureau en kantoorbureaufietsen). Bij Alles over Sport leest u meer over wetenschap en langdurig ziten.

Vuistregel: onderbreek het zitten één keer per half uur voor minimaal twee minuten. Belangrijk daarbij is opstaan en de benen goed bewegen.

Energiek gezondheidsbeleid bij Koninklijke Gazelle

Koninklijke Gazelle in het Veluwse Dieren stimuleert al jaren vitaliteit onder haar medewerkers. Aanvullend hierop is de aandacht voor meer bewegen op en rondom de werkplek. Gazelle greep de renovatie van het kantoor aan om de werkomgeving in te richten met dynamische werkplekken. De nieuwe kantooromgeving bestaat nu volledig uit zit-sta bureau’s. Enkele overlegruimtes zijn ingericht met een zit-sta vergadertafel en een tweetal fietswerkplekken. Lees meer over hoe zij dit aanpakten en wat het oplevert.

Aanpak beweegstimulering op het werk

Een manier om gezondheidsbeleid vorm te geven is de BRAVO aanpak. Dit is een 7-stappenplan voor onder andere voldoende bewegen met als bijbehorend instrument het BRAVO-kompas. Het BRAVO-kompas geeft informatie, instrumenten en praktijkvoorbeelden voor gezondheidsbeleid met specifieke aandacht voor de BRAVO thema’s. Maak daarnaast gebruik van erkende interventies op het gebied van leefstijl.
U kunt bewegingsgedrag van werknemers ook stimuleren door de inrichting van de omgeving, zoals het aantrekkelijk maken van de trap, het bieden van een woon-werk vergoeding voor de fiets of het aanbod van bedrijfsfitness. 
Binnen de werkkostenregeling kunt u maximaal 1,2% van uw totale fiscale loon (de vrije ruimte) besteden aan onbelaste vergoedingen en verstrekkingen voor uw werknemers. Een fiets van de zaak of tegemoetkoming in een sportschool of verenigingscontributie vallen binnen de werkkosten regeling.

Investeer in bewegen op de werkvloer!

Het loont om te investeren in sport en bewegen op de werkvloer. Zeker in combinatie met blessurepreventie en een verantwoorde beoefening van sport. Een gezonde werknemer levert een win-win situatie op voor zowel de werknemer als de werkgever. De werknemer voelt zich fitter, de prestaties verbeteren en de kosten van arbeidsverzuim dalen.

Sport en bewegen informatie

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer