U bent hier

Materialen gezonde leefomgeving

Afbeelding voorkant Handreiking Bewonersparticipatie bij de inrichting van een gezonde leefomgeving

Handvatten voor bewonersparticipatie bij inrichting gezonde leefomgeving

Bewoners worden steeds vaker betrokken bij programma’s en projecten over een gezonde inrichting van de leefomgeving. Door de nieuwe Omgevingswet speelt bewonersparticipatie een steeds grotere rol. Deze wet stelt hun betrokkenheid bij projectbesluiten voor grotere projecten namelijk verplicht. In de 'Handreiking Bewonersparticipatie bij de inrichting van een gezonde leefomgeving' van het RIVM krijgt u handvatten hoe u bewonersparticipatie kunt realiseren.

Toolkits Gezonde Leefomgeving

  • De Toolkit Gezonde Leefomgeving biedt informatie over het wat, hoe en waarom van de gezonde leefomgeving en hoe de GGD hier een rol in kan spelen (GGDHM.nl).
  • Informatiebladen Gezondheid in ruimtelijke ordening met informatie en een checklist om bij het maken van plannen, in een vroeg stadium naar gezondheid te kijkenn (ggdhaaglanden.nl).
  • Website van de academische werkplaats milieu en gezondheid met bijvoorbeeld de Toolbox Gezond ontwerpen en de SpeelScan ontwikkeld door de gemeenten Amsterdam, Eindhoven, Rotterdam en Zwolle en hun GGD’en. De instrumenten ondersteunen gemeenten bij het ontwerpen van gezonde buitenruimtes.

Meer informatie en toolkits vanuit GGD-en over gezonde leefomgeving vindt u via GGDKennisnet.nl.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer