U bent hier

Regelgeving voor hennepteelt

Woonwijken kunnen veel overlast hebben van hennepteelt. In een 'hennepconvenant' legt een gemeente vast hoe er wordt samengewerkt met verschillende partijen.

Hennepconvenant

Henneptelers variëren van kleine, biologische kwekers tot massatelers voor de export van nederwiet. Hennepteelt kan in woonwijken overlast veroorzaken, zoals brandgevaar, wateroverlast, geuroverlast en schade aan woningen. Door samen te werken kan uw gemeente effectief optreden en met een integrale aanpak een scala aan sancties en maatregelen opleggen. Verschillende partijen kunnen een bijdrage leveren aan de aanpak van hennepteelt: gemeente, politie, brandweer, Belastingdienst, justitie, woningcorporaties en energiebedrijven. In een 'hennepconvenant' legt u de samenwerking vast.

Voorbeeld: integrale aanpak hennepconvenant

Onder het motto 'Help Hennep uw buurt uit!' treden Hilvarenbeek, Goirle, Oisterwijk en Tilburg gezamenlijk op tegen hennepteelt. Als daar aanleiding toe is, rukt de 'henneptrein' uit van verschillende betrokken organisaties, zoals de politie, de gemeentelijke afdeling Handhaving, het Brabants Afval Team, energieleverancier Enexis en Woonstichting Leystromen. Betrokken gemeentes maken burgers alert op signalen van hennepteelt en vragen om kwekerijen te melden. Gemeenten verhalen de kosten van een ontmanteling op de dader.

Meer informatie

Het CCV: Bestuurlijke aanpak hennepkwekerijen

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer