U bent hier

Interventies overgewicht

Bij elk thema van de handreiking Gezonde Gemeente hoort een interventieoverzicht met aanbevolen interventies. Binnen dit overzicht kunt u op meerdere manieren interventies selecteren. Naast een interventieoverzicht Overgewicht, zijn er ook andere gerelateerde interventieoverzichten voor bijvoorbeeld interventies in het onderwijs en voor Sport en bewegen. 

Ga direct naar het Interventieoverzicht Overgewicht. Bekijk ook het overzicht van interventies die zich richten op jeugd met overgewicht.

Interventies lage SES

Ga voor interventies voor doelgroepen met een lage sociaal economische status naar het interventieoverzicht Erkende Interventies. Naast leefstijl interventies vindt u ook interventies op het gebied van opvoeding, weerbaarheid en sociale competenties.

Voedings- en beweeginterventies

Via onderstaande interventieoverzichten kunt u voedings- en beweeginterventies voor verschillende doelgroepen bekijken:

Het RIVM Centrum Gezond Leven heeft gezondheidsactiviteiten waar scholen enthousiast over zijn gebundeld in het boekje 'Scholen inspireren scholen'. U leest o.a. over projecten rond de preventie van overgewicht en het bevorderen van sport en bewegen.

Altijd up-to-date overzicht

Het interventieoverzicht op loketgezondleven.nl wordt voor elke zoekopdracht opnieuw samengesteld, zodat u altijd een up-to-date overzicht heeft. In het interventieverzicht vindt u actuele leefstijlinterventies die in Nederland beschikbaar zijn. De Interventiedatabase Gezond en Actief Leven is een initiatief van Kenniscentrum Sport en RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) in samenwerking met het Trimbos-instituut. De interventies uit deze gezamenlijke database van RIVM Centrum Gezond Leven en Kenniscentrum Sport vindt u via Loketgezondleven.nl, Gezondeschool.nl en Sportenbeweeginterventies.nl.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer