U bent hier

Interventies seksuele gezondheid

Recent erkend

Aan de slag met seksuele gezondheid? Op deze pagina vindt u een overzicht van aanbevolen interventies op dit thema, ook voor verschillende doelgroepen. Daarnaast lichten we een aantal erkende interventies uit. Hulp nodig bij het kiezen van interventies? Bekijk dan het stappenplan interventie kiezen.

Relevante interventieoverzichten seksuele gezondheid

Ga direct naar het interventieoverzicht seksuele gezondheid

Bekijk ook de interventies voor verschillende doelgroepen die bij seksuele gezondheid relevant zijn. In deze interventieoverzichten kunt u interventies voor seksuele gezondheid selecteren voor een bepaalde setting of een specifieke doelgroep:

Voorbeeld: Lang leve de liefde

Lang Leve de Liefde is een lesmethode over liefde, relaties, veilig vrijen en seksualiteit voor het voortgezet onderwijs, voortgezet speciaal onderwijs en het MBO Het doel van de interventie is het bevorderen van de seksuele gezondheid en het voorkomen van ervaringen met grensoverschrijdend gedrag, ongewenste zwangerschap en soa/hiv besmetting. Op de website is een docenten- en een leerlingenomgeving. Alle benodigde materialen zijn volledig online beschikbaar.

Voorbeeld: Man tot Man

Man tot Man is een erkende interventie gericht om soa’s en hiv onder mannen die seks hebben met mannen (MSM) te voorkomen en zodoende hun seksuele gezondheid te verbeteren. Dit doet Man tot Man door een integraal online aanbod van betrouwbare informatie, eenduidige en op maat gemaakte gedragsadviezen, gratis hiv- en soa-testaanbod en gratis hepatitis B vaccinatie-aanbod in samenwerking met GGD’en.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer