U bent hier

Interventies sport en bewegen

Overzicht interventies sport- en bewegen via Effectief Actief

Op zoek naar sport- en beweegaanbod om lokaal in te zetten? Hier vindt u een breed aanbod aan verschillende interventies. Wilt u zich daarbij specifiek concentreren op 'wat werkt'? Filter dan op erkende interventies. Dit zijn aanpakken die goed zijn beschreven, theoretisch zijn onderbouwd en waarvan ervaringen van deelnemers en uitvoerders zijn getoetst.

Ga direct naar sport- en beweeginterventies (Kenniscentrumsport)

Interventies lage SES

Ga voor goed beschreven en erkende interventies voor doelgroepen met een lage sociaal economische status naar het interventieoverzicht Erkende Interventies. Naast leefstijl interventies vindt u ook interventies op het gebied van opvoeding, weerbaarheid en sociale competenties.

Sport- en beweeginterventies op school

Via onderstaande interventieoverzichten voor primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs kunt u sport- en beweeginterventies voor op school selecteren:

Het RIVM Centrum Gezond Leven heeft gezondheidsactiviteiten waar scholen enthousiast over zijn gebundeld in het boekje 'Scholen inspireren scholen' (Pdf, 13 Mb). U leest o.a. over projecten rond de preventie van overgewicht en het bevorderen van sport en bewegen.

Interventieoverzicht overgewicht

In het interventieoverzicht van het thema ‘Overgewicht’ vindt u actuele, aanbevolen interventies. Deze interventies zijn beoordeeld op kwaliteit en geven minstens aanwijzingen voor werkzaamheid. Het gaat daarbij vaak om interventies die gezonde voeding en bewegen combineren.

Ga direct naar Interventieoverzicht overgewicht.

Tips voor het borgen van interventies

 

Op zoek naar meer informatie over het borgen van interventies? Deze tipsheet van Kenniscentrum Sport geeft tips en tools hoe je het beste programma's kunt borgen en verduurzamen. 

Meer informatie

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer