U bent hier

Voorbeelden Publiek-private samenwerking

FrieslandCampina draagt bij aan B.Slim

De hoofdvestiging van FrieslandCampina in Amersfoort wil een ‘good citizen’ zijn en hun naam graag verbinden aan gezonde initiatieven in deze stad, waaronder het B.Slim Amersfoort project.

De bijdragen van het bedrijf binnen B.Slim zijn verschillend. Samen met de gemeente en andere partijen in de stad worden activiteiten ontwikkeld, zoals de ‘Gezond Snoepen Wedstrijd’ waarbij alle deelnemende kinderen aan de avondvierdaagse worden uitgedaagd gezond te snoepen, de FrieslandCampina minimarathon powered bij B.Slim tijdens de marathon Amersfoort en een ‘Ontbijt’ actie waarbij kinderen en hun ouders worden uitgedaagd te ontbijten (zijn voorbeelden van gezamenlijke activiteiten). Daarnaast levert FrieslandCampina soms een bijdrage middels ondersteuning door vrijwilligers, een eenmalige sponsoring of het aanbieden van gezonde melkproducten.

FrieslandCampina heeft heel veel kennis op het gebied van marketing en bewustwordingsprocessen. De gemeente beschikt over ervaring en een sociale kaart en weet waar we mensen bereiken om iets aan gezondheidsbewustzijn te doen. Het is interessant voor het project om deze kennis en expertise uit te wisselen en in te zetten voor gezamenlijke activiteiten -Els Speelman, gemeente Amersfoort.

JOGG vindt landelijke partners

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) werkt samen met landelijke partners om gezond eten en bewegen voor jongeren van 0 tot 19 jaar gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. JOGG heeft gezocht naar bedrijven die actief zijn in uiteenlopende sectoren, zodat er geen sprake is van concurrentie tussen de partners. Op basis van deze eisen heeft JOGG een longlist opgesteld van 25 potentiële partners. Met negen daarvan is een verkennend gesprek gevoerd. Uiteindelijk heeft JOGG zes partijen geselecteerd: Albert Heijn, Kompan, FrieslandCampina, Nutricia, Unilever en Zilveren Kruis Achmea. 

Sneeuwbaleffect in Veghel

Om het doel “de gezondste jeugd van Nederland” te bereiken wilde de gemeente Veghel zowel met publieke als met private partijen samenwerken. Eén bedrijf was enthousiast en betrok vier andere partners. Samen bepaalde zij de doelstelling en de missie. Deze bedrijven zijn aangesloten bij een overkoepelende organisatie, de Contactgroep Veghelse Ondernemingen (CVO). Deze organisatie is contractpartner geworden. Het CVO enthousiasmeerde ook andere bedrijven, waardoor er nu meer dan honderd Veghelse bedrijven mee doen. Uiteindelijk is de stichting Veghel Gezond Sportief opgericht en hierbinnen wordt door alle publieke en private partners samengewerkt onder het motto: ‘Je geeft waar je goed in bent om samen naar het doel “de gezondste jeugd van Nederland” te werken’. Lees meer -Ellen van den Boogaart, gemeente Veghel

Publiek-private samenwerking en de Gezonde School

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer