FrieslandCampina draagt bij aan B.Slim

De hoofdvestiging van FrieslandCampina in Amersfoort wil een ‘good citizen’ zijn en hun naam graag verbinden aan gezonde initiatieven in deze stad, waaronder het B.Slim Amersfoort project.

De bijdragen van het bedrijf binnen B.Slim zijn verschillend. Samen met de gemeente en andere partijen in de stad worden activiteiten ontwikkeld, zoals de ‘Gezond Snoepen Wedstrijd’ waarbij alle deelnemende kinderen aan de avondvierdaagse worden uitgedaagd gezond te snoepen, de FrieslandCampina minimarathon powered bij B.Slim tijdens de marathon Amersfoort en een ‘Ontbijt’ actie waarbij kinderen en hun ouders worden uitgedaagd te ontbijten (zijn voorbeelden van gezamenlijke activiteiten). Daarnaast levert FrieslandCampina soms een bijdrage middels ondersteuning door vrijwilligers, een eenmalige sponsoring of het aanbieden van gezonde melkproducten.

FrieslandCampina heeft heel veel kennis op het gebied van marketing en bewustwordingsprocessen. De gemeente beschikt over ervaring en een sociale kaart en weet waar we mensen bereiken om iets aan gezondheidsbewustzijn te doen. Het is interessant voor het project om deze kennis en expertise uit te wisselen en in te zetten voor gezamenlijke activiteiten -Els Speelman, gemeente Amersfoort.

JOGGJongeren Op Gezond Gewicht vindt landelijke partners

Jongeren Op Gezond Gewicht (JOGG) werkt samen met landelijke partners om gezond eten en bewegen voor jongeren van 0 tot 19 jaar gemakkelijk en aantrekkelijk te maken. JOGG heeft gezocht naar bedrijven die actief zijn in uiteenlopende sectoren, zodat er geen sprake is van concurrentie tussen de partners. Op basis van deze eisen heeft JOGG een longlist opgesteld van 25 potentiële partners. Met negen daarvan is een verkennend gesprek gevoerd. Uiteindelijk heeft JOGG zes partijen geselecteerd: Albert Heijn, Kompan, FrieslandCampina, Nutricia, Unilever en Zilveren Kruis Achmea. 

Publiek-private samenwerking Sport en bewegen

In het magazine 'Publiek-Private Samenwerking, resultaat of risico' (Sportindebuurt.nl) vindt u zes initiatieven waarbij gemeenten en lokale bedrijven samenwerken in lokale sportstimulering. Lees over hoe publiek - private samenwerking kan werken om mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en hoe u dat aanpakt.

Publiek-private samenwerking en de Gezonde School

De factsheet Publiek-private samenwerking en een Gezonde School

Voorbeelden op gezondeschool.nl van publiek-private samenwerking in het primair, voortgezet en middelbaar (beroeps)onderwijs.