Wilt u aan de slag met depressiepreventie? Gebruik dan erkende interventies. Dit zijn goed onderbouwde en effectieve interventies die u kunt inzetten voor preventie van depressie.

Ga direct naar het interventieoverzicht depressie.

 

Recent erkend

  • Happyles (Trimbos-instituut) her-erkend 24-9-2020
  • Mentorlessen over stress
  • Grip op je dip online (Stichting Grip op je dip) is opnieuw erkend met de eerste aanwijzingen voor effectiviteit. Grip op je dip online is een anonieme online groepscursus voor jongeren (16-25 jaar) met milde tot matige depressieve klachten (11 juni 2020).
  • Voluit Leven (online) is erkend met sterke aanwijzingen voor effectiviteit. Voluit leven is bedoeld voor volwassenen met milde tot matige depressie klachten (04-06-2020).

 

Relevante interventieoverzichten depressie

Bekijk ook de interventies voor verschillende doelgroepen die bij depressie relevant zijn. In deze interventieoverzichten kunt u interventies voor depressie selecteren voor een bepaalde setting of een specifieke doelgroep:

Weet u niet goed welke interventie u moet kiezen? Bekijk dan het stappenplan interventie kiezen.

In de schijnwerpers: Grip en Gezondheid

Welke interventies werken om mensen weer te laten deelnemen aan de samenleving? Met de Impuls Leefstijlinterventies (2021-2022) informeren en enthousiasmeren we gemeenten over erkende leefstijlinterventies. We zetten enkele interventies in de schijnwerpers.  Lees het interview met psycholoog/leefstijlcoach Danine van Rijswijk en operationeel manager Nadia Anemaat van Avant Sanare over Grip en Gezondheid. 

Meer informatie

Meer informatie