U bent hier

Ervaringen met Erkenningstraject

Op Loketgezondleven.nl delen we graag praktijkervaringen. Lees bijvoorbeeld over de ervaring van Tactus-verslavingszorg met het erkenningstraject. Of over het behoud van Werkzame Elementen bij aanpassing van een interventie. Ook een verhaal of ervaring delen? Mail centrumgezondleven@rivm.nl.

Praktijkverhaal Tactus

Tactus wil de risico’s voor de gezondheid en veiligheid van haar doelgroepen en de samenleving als gevolg van middelengebruik en verslavingsgedrag zoveel mogelijk beperken en heeft hiervoor een aantal interventies ontwikkeld. 
‘Dat een interventie werkt in de praktijk, dát is voor mij belangrijk’ vertelt Leontien Hommels in het verhaal. Na een moeizame start leverde het zelf beschrijven van de interventies uiteindelijk veel op.

Praktijkverhaal Werkzame Elementen

De Prima-aanpak heeft de erkenning Goed onderbouwd en is één van de kansrijke antipestprogramma’s voor scholen. In dit verhaal vertellen Zeina Bassa van VeiligheidNl en Ans van der Borst van GGD West Brabant over het geschikt maken van een erkende interventie voor de eigen lokale context. ‘De ruimte die de Prima-aanpak biedt, vind ik heel prettig. Ik kan er op maat mee werken, mijn werkwijze pas ik aan bij waar de school mee bezig is’ vertelt Ans.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer