Databases

  • Het Compendium of Evidence-Based Interventions and Best Practices for HIV Prevention van het CDCCenters for Disease Control and Prevention biedt een overzicht van evidence based en best practice interventies op het gebied van hivhumaan immunodeficiëntievirus /aidsAcquired immune deficiency syndrome (aids) -preventie. Interventies worden via een reviewproces beoordeeld. Belangrijke criteria zijn de kwaliteit van onderzoek, kwaliteit van implementatie, en bewijskracht.
  • De portal UNESCO HIV and Health Education Clearinghouse biedt toegang tot divers materiaal waaronder preventieve interventies en voorlichtingsmateriaal. Zoeken kan onder andere op thema, doelgroep of land. Ook is het mogelijk om zelf een bijdrage toe te voegen.
  • De Belgische website Zanzu biedt ondersteuning en tips over seksualiteit in een multiculturele context. De informatie is beschikbaar in dertien talen en is bedoeld voor professionals die met anderstaligen werken in de gezondheids-, sociale, opleidings-, en onderwijssector.

Publicaties