Databases

  • Onder de titel Healthy Ageing in Action biedt het Europese portal healthyageing.euEuropese unie een overzicht van interventies gericht op het bevorderen van gezondheid en welzijn van ouderen. Er zijn interventies uit 27 landen opgenomen. Het portal biedt ook informatie over internationale (samenwerkings)projecten en diverse publicaties.

Publicaties

  • Er is de afgelopen decennia uitgebreid wetenschappelijk bewijs verzameld over de effectiviteit van inteventies op het gebied van gezondheidsbevordering voor ouderen. Om de besluitvorming op dit gebied te ondersteunen onderzocht het project Pro Health 65+ een aantal interventies en formuleerde aanbevelingen voor het beleid. Lees verder in Health promotion interventions: effective in elderly population (Pdf, 2016).
  • In een publicatie van de WHOWorld Health Organization (WHO) Wereldgezondheidsorganisatie vindt u een toolbox om lokale beleidsmakers te helpen leeftijdsvriendelijk omgevingsbeleid te ontwikkelen, implementeren en te evalueren. Het doel van deze omgevingsinterventies is om ouderen te ondersteunen zodat zij actief en gezond kunnen blijven. Een schat aan voorbeelden illustreert hoe lokale overheden de principes van een leeftijdsvriendelijke omgeving in praktijk brachten. Lees verder in Creating age-friendly environments in Europe (Pdf, 2016).