U bent hier

Databases en publicaties - Gezondheidsverschillen

Databases

De European Portal for Action on Health Inequalities geeft informatie over interventies gericht op sociaal kwetsbare groepen. De interventies hebben het doel gezondheidsverschillen te verkleinen.

De Praxisdatenbank Gesundheidsforderung bei social Benachteiligten toont interventies die gericht zijn op sociaal kwetsbare groepen. De interventies zijn aan de hand van 12 criteria erkend als good practice.

Overzichtsrapporten

Het overzichtsrapport 'Poverty and social exclusion on the World Health Organization European Region: Health system respond'  bevat 22 case studies, gericht op het verbeteren van gezondheid onder lage inkomensgroepen en/of groepen in een sociaal kwetsbare positie.

De Europese publicatie 'Focusing on obesity through a health Equity Lens' (Pdf, Mb 2,66) bundelt interventies gericht op het tegengaan van obesitas en interventies zijn tevens gericht op het terugdringen van gezondheidsverschillen

Het Europese rapport 'The Right Start to a Healthy Life - Levelling-up the Health Gradient Among Children, Young People and Families in the European Union: What Works'. Dit rapport van meer dan 200 pagina’s bundelt recente inzichten over ontstaan en aanpak van sociaal-economische gezondheidsverschillen bij kinderen en de families waarin zijn opgroeien.

In het Europese rapport 'Addressing the social determinants of health: the urban dimension and the role of local government' bundelt de WHO internationale kennis over sociale gezondheidsdeterminanten, en vertaalt die kennis naar mogelijkheden voor lokaal, vooral stedelijk, beleid. Het bespreekt de belangrijkste mogelijkheden voor actie en interventie op weg naar een gezondere en duurzamere stedelijke omgeving.

De Europese publicatie 'The equity action spectrum: taking a comprehensive approach. Guidance for addressing inequities in health' informeert de lezer over de integrale aanpak van sociaaleconomische gezondheidsverschillen. Ze richt zich op beleidsmakers en volksgezondheidsprofessionals en bevat zowel praktische instrumenten als evidence-based adviezen die bruikbaar en toepasbaar zijn op nationaal en lokaal niveau.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer