U bent hier

Internatonale interventies geestelijke gezondheid

Databases

De National Registry of Evidence-based Programs and Practices (NREPP) is een online database voor interventies op het gebied van geestelijke gezondheid en genotmiddelen. Interventies in de database zijn beoordeeld op kwaliteit en mate van implementeerbaarheid.

Het Mental Health Compass biedt toegang tot informatie over praktische en beleidsmatige interventies, maar ook tot onderzoeksrapporten en (inter)nationale beleidsdocumenten. Het is mogelijk om zelf een bijdrage toe te voegen. De interventies worden onderverdeeld naar setting en doelgroep: jongeren en onderwijs; (preventie van) depressie en suïcide; ouderen; werkplek; en interventies gericht op het tegengaan van stigma en discriminatie.

De Europese database ProMenPol (Promoting and Protecting Mental Health) Database is onderdeel van een bredere overzichtssite European Network for Mental Health Promotion dat ook toegang biedt tot informatie over netwerken, projecten, literatuur en een ‘toolkit’. Via de database worden interventies ontsloten die zich richten op verschillende settings: school, werk, en ouderenzorg. Het is ook mogelijk om een bijdrage toe te voegen.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer