U bent hier

Databases en publicaties - Geestelijke gezondheid

Databases

  • De National Registry of Evidence-based Programs and Practices (NREPP) is een online database voor interventies op het gebied van geestelijke gezondheid en genotmiddelen. Interventies in de database zijn beoordeeld op kwaliteit en mate van implementeerbaarheid.
  • Het Mental Health Compass biedt toegang tot informatie over praktische en beleidsmatige interventies, onderzoeksrapporten en beleidsdocumenten. Het is ook mogelijk om zelf een bijdrage toe te voegen. De interventies worden onderverdeeld naar setting en doelgroep: jongeren en onderwijs, (preventie van) depressie en suïcide, ouderen, werk, en interventies gericht op het tegengaan van stigma en discriminatie.
  • De ProMenPol (Promoting and Protecting Mental Health) database is onderdeel van de bredere overzichtssite European Network for Mental Health Promotion die toegang biedt tot informatie over netwerken, projecten, literatuur en een toolkit. Via de database worden interventies ontsloten die zich richten op verschillende settings: school, werk en ouderenzorg. Het is ook mogelijk om zelf een bijdrage toe te voegen.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer