U bent hier

Databases en publicaties - Seksualiteit, relaties en zwangerschap

Databases

  • Het Compendium of Evidence-Based Interventions and Best Practices for HIV Prevention van het CDC biedt een overzicht van evidence based en best practice interventies op het gebied van hiv/aids-preventie. Interventies worden via een reviewproces beoordeeld. Belangrijke criteria zijn de kwaliteit van onderzoek, kwaliteit van implementatie, en bewijskracht.
  • De portal UNESCO HIV and Health Education Clearinghouse biedt toegang tot divers materiaal waaronder preventieve interventies en voorlichtingsmateriaal. Zoeken kan onder andere op thema, doelgroep of land. Ook is het mogelijk om zelf een bijdrage toe te voegen.
  • De Belgische website Zanzu biedt ondersteuning en tips over seksualiteit in een multiculturele context. De informatie is beschikbaar in dertien talen en is bedoeld voor professionals die met anderstaligen werken in de gezondheids-, sociale, opleidings-, en onderwijssector.

Publicaties

De publicatie van het European Network for HIV/STI Prevention and Health Promotion among Migrant Sex Workers laat 60 interventies zien die zijn geselecteerd op de volgende criteria: overdraagbaarheid naar andere situaties en landen, evaluatie, en betrokkenheid van sekswerkers bij de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van de interventie.

 

 

 

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer