U bent hier

Internationale interventies seksualiteit, relaties en zwangerschap

Databases

De CDC compendium HIV Prevention biedt een overzicht van evidence based en best practice interventies op het gebied van HIV/aids-preventie. Interventies worden via een review proces erkend als evidence based interventie of best practice. Belangrijke criteria zijn de kwaliteit van onderzoek, kwaliteit van implementatie onderzoek en bewijskracht.

Educaids de site van de Unesco Global Initiative on Education and HIV&AIDS biedt toegang tot les- en voorlichtingsmateriaal voor leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs over preventie van HIV-infectie. Daarnaast zijn beleidsdocumenten, publicaties en conferentieverslagen in de database opgenomen. biedt toegang tot les- en voorlichtingsmateriaal voor leerlingen van basis- en voortgezet onderwijs over preventie van HIV-infectie. Daarnaast zijn beleidsdocumenten, publicaties en conferentieverslagen in de database opgenomen.

De portal Aids Action Europes HIV/aids Clearinghouse biedt toegang tot divers materiaal waaronder preventieve interventies en voorlichtingsmateriaal. Het is mogelijk om een bijdrage toe te voegen. Zoeken kan onder andere op aard van het materiaal, auteur en land.

Overzichten 'good practices'

De Europese publicatie  'Work Safe in Sex Work: a European Manual on Good Practices in Work with and for Sex Workers' laat 60 interventies zien die zijn geselecteerd op de volgende criteria: overdraagbaarheid naar andere situaties en landen; evaluatie; en betrokkenheid van sekswerkers bij de ontwikkeling, implementatie en evaluatie van de interventie.

 

De Belgische website Zanzu biedt ondersteuning en tips over seksualiteit in een multiculturele context. De informatie is beschikbaar in dertien talen en is bedoeld voor professionals die met anderstaligen werken in de gezondheids-, sociale, opleidings-, en onderwijssector.

 

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer