U bent hier

Internationale interventies veiligheid en letselpreventie

Databases

De European Agency for Safety and Health at Work (EU-OSHA) case studies database biedt toegang tot ruim 350 interventies gericht op het bevorderen van veiligheid en/of gezondheid op de werkplek. De voorbeelden zijn afkomstig uit landen binnen en buiten de Europese lidstaten. De meeste opgenomen beschrijvingen zijn in het Engels. De EU-OSHA beoordeelt interventies op criteria voor dat ze als good practice worden opgenomen. Deze criteria zijn te vinden in het rapport Good Practice Information.

Voor bredere analyses van evidence based strategieën, maar ook voor beschrijvingen van effectieve interventies kan men terecht bij EuroSafe Child Safety Good Practice Guide.

Ook de EuroSafe Effective measures in injury prevention database biedt een mooi overzicht van effectieve interventies gericht op het voorkomen van ongevallen.

Overzichten 'good practices'

Het rapport 'Preventing Injuries in Europe: from international collaboration to local implementation' beschrijft 100 evidence based programma’s gericht op de preventie van ongevallen. Ook wordt gekeken naar een effectieve implementatie van de programma’s. Het rapport schenkt specifiek aandacht aan de mogelijkheden om gezondheidsongelijkheden tegen te gaan.

Overzichtsrapport

De WHO-publicatie 'Injuries and inequities. Guidance for addressing inequities in unintentional injuries'bundelt beschikbare kennis en presenteert stapsgewijze aanpak van beleidsinterventies en mogelijkheden om afzonderlijke determinanten te beïnvloeden. Inclusief (korte) beschrijving van voorbeeldinterventies in diverse landen.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer