Preventie in het Zorgstelsel

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel biedt gemeenten, GGD'en en zorgverzekeraars informatie, tips en praktijkvoorbeelden om aan de slag te gaan met het gezamenlijk opzetten en bekostigen van preventieactiviteiten voor risicogroepen.

seniorengym

Vragen? Stel ze aan het Preventieteam!

Kunt u bij (het opstarten van) de samenwerking hulp gebruiken? Het Preventieteam helpt en denkt met u mee. Neem contact op via preventieteam@minvws.nl.

Platform voor samenwerking

Met het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel wil het ministerie van VWS de samenwerking tussen zorgverzekeraars en gemeente op het gebied van preventie voor risicogroepen stimuleren en ondersteunen.

Voor wie?

Voor alle zorgverzekeraars en gemeenten die willen samenwerken aan de preventie voor risicogroepen en samen willen bijdragen aan een gezonder Nederland met minder grote gezondheidsverschillen tussen mensen. Maar ook voor zorgaanbieders die bij zo'n samenwerkingsverband tussen zorgverzekeraars en gemeente willen aansluiten.

Wat biedt het digitaal loket?

U vindt hier relevante informatie, handvatten voor samenwerking en gezamenlijk bekostigen van preventie en praktijkvoorbeelden. Het platform is continu in ontwikkeling op basis van praktijkervaringen en binnenkomende vragen.
 

Logo VWS

Afdrukken:

Via printer