Vanuit het programma Online communicatie ontsluit het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu digitale kennis en producten via Loketgezondleven.nl, Gezondeschool.nl, Gezondekinderopvang.nl en sociale media. De content is afkomstig van een groot aantal partners en bestemd voor gezondheidsbevorderaars en andere professionals die werk maken van gezonde leefstijl van burgers.

Websites met kennis en producten

De expertise over gezondheidsbevordering van landelijke en lokale organisaties brengt het RIVM samen op drie websites met elk een eigen doelgroep. Op Loketgezondleven.nl, Gezondeschool.nl en Gezondekinderopvang.nl vinden respectievelijk gezondheidsbevorderaars, onderwijsprofessionals en (staf)medewerkers kinderopvang kennis en producten om aan de slag te gaan in gemeente en wijk, op werk, school of kinderopvang.

Interventiedatabase Gezond en Actief Leven

De Interventiedatabase van het RIVM en Kenniscentrum Sport & Bewegen bevat actuele leefstijlinterventies die in Nederland beschikbaar zijn. Professionals raadplegen vanaf verschillende websites, onder andere Loketgezondleven.nl, deze databank met eenduidige informatie over interventies. Via de zoekfunctie en interventieoverzichten op Loketgezondleven.nl krijgen zij direct alle #ErkendGezond interventies bij hun zoekopdracht te zien.

Monitor Loketgezondleven.nl

Jaarlijks brengen we in kaart hoe professionals Loketgezondleven.nl gebruiken en waarderen. Ons doel is de site te verbeteren of te vernieuwen, zodat deze blijft aansluiten op de vraag van professionals. De resultaten zijn op te vragen via mail gezondleven@rivm.nl.

Meer weten? Zie: