U bent hier

Ondersteuningsaanbod scholen

Ondersteuningsaanbod scholen

Scholen uit het primair onderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs konden de afgelopen jaren via het ondersteuningsaanbod een aanvraag indienen voor ondersteuning bij het werken aan gezondheid.

Rondes 2012, 2013 en 2014 zijn financieel afgesloten.

Ronde 2015 is op de scholen uitgevoerd; de financiële afhandeling vindt momenteel plaats.

Ronde 2016 is in uitvoering; er kunnen geen nieuwe scholen meer worden aangemeld.

De ondersteuning uit ronde 2016 kan nog tot 15 oktober 2016 worden ingezet.

 

Lees bij afhandeling van ondersteuningsaanbod hoe en wanneer u als Gezonde School-adviseur de begeleiding op de scholen verantwoordt.

Lees op gezondeschool.nl meer over ondersteuningsronde 2016

 

Resultaten eerdere rondes 

Het ondersteuningsaanbod is nu voor de vijfde keer georganiseerd. Scholen konden kiezen uit advies-op-maat door een Gezonde School-adviseur, vergoeding van taakuren (door eigen medewerkers) of Gezonde School-activiteiten. Inmiddels zijn van verschillende rondes de resultaten bekend, bijvoorbeeld hoeveel aanvragen zijn ingediend of wat scholen hebben gekozen. 

Meer doen met gezondheid op school

Bij drie kwart van de deelnemende scholen is een structurele verandering in gang gezet. Ook bleek het ondersteuningsaanbod erg positief voor de relatie tussen school en GGD.

Het TSG-artikel 'Meer doen met gezondheid op school’ maakt een eerste balans op van drie rondes ondersteuningsaanbod. Het presenteert opbrengsten en bereik voor het primair onderwijs, vanuit het perspectief van zowel Gezonde School-adviseurs als van deelnemende scholen.

De ministeries van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) en Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) maken het ondersteuningsaanbod Gezonde School financieel mogelijk. De uitvoering is belegd bij RIVM Centrum Gezond Leven en de Onderwijsagenda Sport, Bewegen en een Gezonde Leefstijl van de PO-Raad, VO-raad en MBO Raad.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer