Een digitaal loket voor gemeente, GGD en zorgverzekeraar

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel biedt gemeenten, GGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst'en en zorgverzekeraars informatie, tips en praktijkvoorbeelden om aan de slag te gaan met het gezamenlijk opzetten en bekostigen van preventieactiviteiten voor risicogroepen.

Samenwerken

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel is voor alle zorgverzekeraars en gemeenten die willen samenwerken aan de preventie voor risicogroepen en  willen bijdragen aan een gezonder Nederland. Maar ook voor zorgaanbieders die bij een samenwerkingsverband willen aansluiten.

Subsidieregeling

U vindt hier informatie over de subsidieregeling Preventiecoalities van het ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  Zorgverzekeraars en gemeenten kunnen met de subsidieregeling Preventiecoalities een derde van de kosten van de procescoördinatie financieren.

Preventiecoalities

Het overzicht en de voorbeelden van de preventiecoalities laat samenwerkingen zien tussen zorgverzekeraar en gemeente. Het overzicht wordt regelmatig aangevuld met nieuwe initiatieven.

Uitgelicht

Contact Preventieteam

Hulp nodig bij (het opstarten van) de samenwerking? Het Preventieteam van het ministerie van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport helpt en denkt met u mee. 

Praktijkvoorbeelden

Bekijk de filmpjes over ervaringen in het samenwerken in preventiecoalities.

Gespreksleidraad

Gespreksleidraad

Voor gemeenten en zorgverzekeraars.

Proeftuin Ruwaard

Regelmatig vertellen gemeenten en zorgverzekeraars hoe het gaat met hun preventiecoalitie. Hoe gaat het in Oss?