Preventie in het Zorgstelsel

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel biedt gemeenten, GGD'en en zorgverzekeraars informatie, tips en praktijkvoorbeelden om aan de slag te gaan met het gezamenlijk opzetten en bekostigen van preventieactiviteiten voor risicogroepen.

seniorengym

Kom sneller tot samenwerken met gespreksleidraad

De gespreksleidraad voor gemeenten en zorgverzekeraars beoogt de stap van kennismaken naar samenwerken te versnellen. De gesprekspunten zijn een hulpmiddel bij het opzetten van preventieactiviteiten. Het biedt aanknopingspunten voor nadere kennismaking, inhoudelijke verdieping en werken aan onderling vertrouwen.

Platform voor samenwerking

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel is ontwikkeld voor alle zorgverzekeraars en gemeenten die willen samenwerken aan de preventie voor risicogroepen en samen willen bijdragen aan een gezonder Nederland. Maar ook voor zorgaanbieders die bij een samenwerkingsverband willen aansluiten.

Wat biedt het digitaal loket?

U vindt hier relevante informatie, handvatten voor samenwerking en gezamenlijk bekostigen van preventie en praktijkvoorbeelden. Het platform is continu in ontwikkeling op basis van praktijkervaringen en binnengekomen vragen uit het werkveld.

Hulp nodig?

Kunt u bij (het opstarten van) de samenwerking hulp gebruiken? Het Preventieteam helpt en denkt met u mee. Neem contact op via preventieteam@minvws.nl.
 

Logo VWS

Afdrukken:

Via printer