Preventie in het Zorgstelsel

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel biedt gemeenten, GGD'en en zorgverzekeraars informatie, tips en praktijkvoorbeelden om aan de slag te gaan met het gezamenlijk opzetten en bekostigen van preventieactiviteiten voor risicogroepen.

seniorengym

Erkende GLI in basisverzekering

​Vanaf 2019 wordt de gecombineerde leefstijlinterventie (GLI) vergoed vanuit de basisverzekering. Het RIVM heeft drie interventies erkend op het niveau effectiviteit in het erkenningstraject: SLIMMER, CooL en De Beweegkuur. Zorginstituut Nederland geeft aan dat programma’s die als GLI door het RIVM erkend zijn, voor vergoeding vanuit het basispakket in aanmerking kunnen komen. Het is aan zorgverzekeraars om te besluiten welke programma’s zij vergoeden en contracteren.

Platform voor samenwerking

Het digitaal loket Preventie in het Zorgstelsel is ontwikkeld voor alle zorgverzekeraars en gemeenten die willen samenwerken aan de preventie voor risicogroepen en samen willen bijdragen aan een gezonder Nederland. Maar ook voor zorgaanbieders die bij een samenwerkingsverband willen aansluiten.

Wat biedt het digitaal loket?

U vindt hier relevante informatie, handvatten voor samenwerking en gezamenlijk bekostigen van preventie en praktijkvoorbeelden. Het platform is continu in ontwikkeling op basis van praktijkervaringen en binnengekomen vragen uit het werkveld.

Hulp nodig?

Kunt u bij (het opstarten van) de samenwerking hulp gebruiken? Het Preventieteam helpt en denkt met u mee. Neem contact op via preventieteam@minvws.nl.
 

Logo VWS

Afdrukken:

Via printer