Bevorder de seksuele gezondheid van inwoners met lokaal beleid dat toegespitst is op de situatie in uw wijk of gemeente. Bekijk de belangrijkste cijfers en feiten op het gebied van seksuele gezondheid of ga direct aan de slag met uw integrale aanpak.

Coronavirus en seksualiteit

De coronacrisis roept veel vragen op rondom seksualiteit. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontwikkelde in samenwerking met thema-instituten, het LCILandelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (onderdeel RIVM) en de Wetenschappelijke Adviesraad Corona Gedragsunit van het RIVM verschillende leefstijladviezen in tijden van het coronavirus. Bekijk de adviezen voor seksualiteit.

Direct naar

Wat bereikt u?

De resultaten van seksuele gezondheid

Cijfers en feiten

Landelijke en lokale data van seksuele gezondheid

Agendasetting

Zo zet u seksuele gezondheid op de agenda

Wettelijk kader

Wetten en regels rondom seksuele gezondheid

Aanpak

Integrale aanpak van seksuele gezondheid

Interventies

Kiezen en uitvoeren van erkende interventies

Voorbeelden seksuele gezondheid

Benieuwd hoe andere gemeenten hun lokaal beleid rondom seksuele gezondheid vorm geven? Bekijk verschillende voorbeelden van integraal werken aan seksuele gezondheid.

Integraal werken aan gezondheid

Door integraal aan gezondheid te werken, behaalt u de meeste gezondheidswinst voor inwoners van uw gemeente. Volg de vijf stappen van integraal werken: wijkgezondheidsprofiel maken, prioriteiten en doelen stellen, interventies kiezen, interventies uitvoeren en monitoren en evalueren. Ontdek ook welke succesfactoren voor gezondheidsbeleid van belang zijn.

Het themadeel seksuele gezondheid is tot stand gekomen met onze partners Rutgers en Soa Aids Nederland.