Bevorder de seksuele gezondheid van inwoners met lokaal beleid dat toegespitst is op de situatie in uw wijk of gemeente. Bekijk de belangrijkste cijfers en feiten op het gebied van seksuele gezondheid of ga direct aan de slag met uw integrale aanpak.

Coronavirus en seksualiteit

De coronacrisis roept veel vragen op rondom seksualiteit. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu ontwikkelde in samenwerking met thema-instituten, het LCILandelijke Coördinatie Infectieziektebestrijding (onderdeel RIVM) en de Wetenschappelijke Adviesraad Corona Gedragsunit van het RIVM verschillende leefstijladviezen in tijden van het coronavirus. Bekijk de adviezen voor seksualiteit.

Actueel

  • Onderzoek naar seks in coronatijd toont dat slechts 1 op 5 singles seks had en minder soaSeksueel overdraagbare aandoeningen-testen werden gedaan (Rutgers, juli 2020).

Integraal werken aan seksuele gezondheid

Door integraal aan seksuele gezondheid te werken, behaalt u de meeste gezondheidswinst voor inwoners van uw gemeente. Volg de vijf stappen van integraal werken: wijkgezondheidsprofiel maken, prioriteiten en doelen stellen, interventies kiezen, interventies uitvoeren en monitoren en evalueren.

Aan de slag met seksuele gezondheid

Cijfers en feiten

De belangrijkste cijfers en feiten over seksuele gezondheid

Wat bereikt u?

De voordelen van het bevorderen van seksuele gezondheid

Agendasetting

Zet seksuele gezondheid op de agenda

Wettelijk en beleidskader

De belangrijkste wetten en regels rondom seksuele gezondheid

Integrale aanpak

Een integrale aanpak van seksuele gezondheid

Erkende interventies

Erkende interventies op het gebied van seksuele gezondheid

Voorbeelden

Lokale en regionale voorbeelden van beleid rondom seksuele gezondheid

Succesfactoren voor effectief gezondheidsbeleid

Ontdek welke succesfactoren voor gezondheidsbeleid van belang zijn.

Het themadeel seksuele gezondheid wordt actueel gehouden door onze partners Rutgers en Soa Aids Nederland (laatste herziening: januari 2020).