Hier vindt u alle erkende leefstijlinterventies die beschikbaar zijn in Nederland. Snel zien welke erkende interventies u kunt inzetten voor gezonde(re) inwoners in uw wijk, dorp of gemeente? U vindt ze via de overzichten voor gezondheidsthema’s, doelgroepen of settings.

Interventies zoeken

Hulp nodig bij het inzetten van leefstijlinterventies?

Vraag een advies-op-maat aan voor het kiezen, aanpassen, implementeren en evalueren van interventies.

inhoud

Meer weten over erkende interventies?

Lees de vragen en antwoorden

Erkende gecombineerde leefstijlinterventies

De basisverzekering vergoedt op dit moment vier erkende gecombineerde leefstijlinterventies: Samen Sportief in Beweging, de BeweegKuurSLIMMER en CooL.

Lees meer over deze interventie voor de behandeling van overgewicht bij volwassenen en over de erkende programma’s. 

Bekijk de recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit vastgesteld door onafhankelijke experts en praktijkbeoordelaars. Ook de meest recent erkende interventies vindt u eenvoudig via bovenstaande overzichten en het zoekformulier. Benieuwd welke interventies onlangs een erkenning kregen? Lees verder.

Kijk ook eens in een andere databank

Op Loketgezondleven.nl vindt u alle leefstijlinterventies. Maar ook de databanken van andere organisaties bevatten (erkende) interventies. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als opvoeding en ontwikkeling, welzijn en langdurige zorg. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de beheerders van acht databanken werken met elkaar samen en streven naar eenduidige beoordelingscriteria. Bekijk het overzicht van databanken met (erkende) interventies. Daarnaast kunt u ook internationale databases raadplegen.