Hier vindt u alle erkende leefstijlinterventies die beschikbaar zijn in Nederland. Snel zien welke interventies u kunt inzetten voor gezondheidsthema’s, settings of doelgroepen? Bekijk dan de interventieoverzichten. Uw eigen selectie maakt u via de knop Interventies zoeken. 

Interventieoverzichten

Naar interventieoverzichten

Interventies zoeken

Naar Interventies zoeken

Ondersteuning gemeenten bij inzet leefstijlinterventies

Vraag een advies-op-maat aan voor het kiezen, aanpassen, implementeren en evalueren van interventies. Meerdere gemeenten met dezelfde vraag? Dan ondersteunen wij met webinars en workshops. Aansluiten bij een lerend netwerk voor het invoeren van erkende leefstijlinterventies? Ook dat kan. Meld u aan via erkenning@rivm.nl

Deze extra ondersteuning voor gemeenten is mogelijk gemaakt door het steunpakket sociaal en mentaal welbevinden en leefstijl van VWSMinisterie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.  

Erkende gecombineerde leefstijlinterventies

De basisverzekering vergoedt op dit moment vier erkende gecombineerde leefstijlinterventies: Samen Sportief in Beweging, de BeweegKuurSLIMMER en CooL.

Lees meer over deze interventie voor de behandeling van overgewicht bij volwassenen en over de erkende programma’s. 

Bekijk de recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit vastgesteld door onafhankelijke experts en praktijkbeoordelaars. Ook de meest recent erkende interventies vindt u eenvoudig via bovenstaande overzichten en het zoekformulier. Benieuwd welke interventies onlangs een erkenning kregen? Lees verder.

Kijk ook eens in een andere databank

Op Loketgezondleven.nl vindt u alle leefstijlinterventies. Maar ook de databanken van andere organisaties bevatten (erkende) interventies. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als opvoeding en ontwikkeling, welzijn en langdurige zorg. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de beheerders van acht databanken werken met elkaar samen en streven naar eenduidige beoordelingscriteria. Bekijk het overzicht van databanken met (erkende) interventies. Daarnaast kunt u ook internationale databases raadplegen.