Op Loketgezondleven.nl vindt u erkende leefstijlinterventies (Goed beschreven, Goed onderbouwd en Effectief) die in Nederland beschikbaar zijn. De interventies komen uit de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven. Dit is een gezamenlijk initiatief van Kenniscentrum Sport en RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu afdeling Gezond Leven.

Interventies zoeken

U kunt leefstijlinterventies zoeken op diverse criteria zoals doelgroep, setting of thema. Bij iedere interventie staat een toelichting en informatie om contact te leggen met de aanbieder. Wij bieden ook kant en klare interventieoverzichten met beoordeelde interventies op thema en setting.

U vindt meer informatie over het kiezen van interventies en activiteiten in de Handreiking Gezonde Wijk.

Aanvraag erkenningstraject interventies invoeren

In de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven kunt u  een aanvraag  voor het erkenningstraject voor uw interventie starten.
Wilt u eerst weten wat erkenning inhoudt? Lees dan verder op Werkwijze beoordeling.

 

 

Hulp nodig?

Voor hulp of informatie over interventies zoeken en invoeren kunt u de helpdesk bellen (030) 274 47 92 of mailen naar gezondleven@rivm.nl.

Interventies actualiseren

Wanneer een interventie een jaar ongewijzigd in de Interventiedatabase staat, krijgt u automatisch een verzoek om te checken of de interventie nog in uitvoering is en of de (contact)gegevens nog correct zijn. Als eigenaar ontvangt u voor iedere interventie een herinneringsmail. Niet geactualiseerde interventies gaan vier maanden na het verzoek automatisch naar het archief.
Wilt u nu alvast uw interventies controleren en updaten? Ga dan naar www.interventiedatabase.nl en log in.

Is uw interventie onbedoeld gearchiveerd?

Is uw interventie niet meer zichtbaar op loketgezondleven.nl? Hebt u geen tijd gehad om uw interventies te actualiseren of is iets niet goed gegaan?  Neem contact op met de afdeling Gezond Leven, gezondleven@rivm.nl. Wij zetten de gearchiveerde interventies voor u terug.