Hier vindt u alle erkende leefstijlinterventies die beschikbaar zijn in Nederland. Snel zien welke interventies u kunt inzetten in een wijk, dorp of gemeente? Bekijk dan de interventieoverzichten voor gezondheidsthema’s, settings of doelgroepen. Uw eigen selectie maakt u via de knop Interventies zoeken. 

Interventieoverzichten

Interventies zoeken

Hulp nodig bij het inzetten van leefstijlinterventies?

Vraag een advies-op-maat aan voor het kiezen, aanpassen, implementeren en evalueren van interventies.

Erkende gecombineerde leefstijlinterventies

De basisverzekering vergoedt op dit moment vier erkende gecombineerde leefstijlinterventies: Samen Sportief in Beweging, de BeweegKuurSLIMMER en CooL.

Lees meer over deze interventie voor de behandeling van overgewicht bij volwassenen en over de erkende programma’s. 

Bekijk de recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit vastgesteld door onafhankelijke experts en praktijkbeoordelaars. Ook de meest recent erkende interventies vindt u eenvoudig via bovenstaande overzichten en het zoekformulier. Benieuwd welke interventies onlangs een erkenning kregen? Lees verder.

Kijk ook eens in een andere databank

Op Loketgezondleven.nl vindt u alle leefstijlinterventies. Maar ook de databanken van andere organisaties bevatten (erkende) interventies. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als opvoeding en ontwikkeling, welzijn en langdurige zorg. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de beheerders van acht databanken werken met elkaar samen en streven naar eenduidige beoordelingscriteria. Bekijk het overzicht van databanken met (erkende) interventies. Daarnaast kunt u ook internationale databases raadplegen.