Leefstijlinterventies

Op dit deel van Loketgezondleven.nl vindt u informatie over het beoordelingstraject en overzichten van actuele en erkende leefstijlinterventies.

Interventieoverzichten

Op zoek naar erkende interventies voor bijvoorbeeld de aanpak van overgewicht of interventies voor in de wijk? Voor een aantal thema's, settings en doelgroepen zijn er interventieoverzichten.

Weten wat werkt

Als beleidsmedewerker of professional gezondheidsbevordering gaat u het liefst aan de slag met een kwalitatief goede leefstijlinterventie die werkt. Bij het erkenningstraject leest u meer over kwaliteit, uitvoerbaarheid of effectiviteit van een interventie.

Werkzame elementen

Wilt u maximale impact geven aan uw interventies? Maak dan slim gebruik van werkzame elementen. Werkzame elementen zijn de onmisbare onderdelen die zorgen dat een interventie werkt. Bekijk in de rechterkolom de animatie ‘Laat staan wat werkt’ en zie hoe u een interventie kunt aanpassen met behoud van werkzame elementen.

Hoe erkende interventies helpen

Als u een gezonde leefstijl wilt bevorderen dan zijn erkende interventies de beste keuze. In één oogopslag meer weten? Bekijk de infographic of bekijk de film 'Laat erkende interventies voor je werken',  waarin GGD Gelderland Zuid en GGD regio Utrecht u laten zien hoe zij dat doen!

Afdrukken:

Via printer