Hier vindt u alle erkende leefstijlinterventies in Nederland. U vindt interventies via interventieoverzichten en de zoekknop Interventies zoeken. De interventies komen uit de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven. Dit is een gezamenlijk initiatief van Kenniscentrum Sport & Bewegen en het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Interventieoverzichten en Interventies zoeken

Snel zien welke erkende interventies er beschikbaar zijn voor gezondheidsthema’s, settings of doelgroepen? Bekijk de interventieoverzichten voor thema’s als roken, alcohol en overgewicht. Er zijn ook overzichten voor positieve gezondheid, ouderen, lage SESSociaal-economische Status (SES) Positie die iemand inneemt in de sociale hiërarchie, gemeten aan de hand van opleiding, inkomen of beroepsstatus. en voor het onderwijs. Het interventieoverzicht is altijd up-to-date.  Bovendien sluiten de overzichten aan op pijlers van de integrale aanpak.
U kunt ook interventies zoeken via de zoekknop Interventies zoeken.

Interventieoverzichten

Naar interventieoverzichten

Interventies zoeken

Naar Interventies zoeken

Erkende gecombineerde leefstijlinterventies

De basisverzekering vergoedt op dit moment vier erkende gecombineerde leefstijlinterventies: Samen Sportief in Beweging, de BeweegKuurSLIMMER en CooL.

Lees meer over deze interventie voor de behandeling van overgewicht bij volwassenen en over de erkende programma’s. 

Bekijk de recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit vastgesteld door onafhankelijke experts en praktijkbeoordelaars. Ook de meest recent erkende interventies vindt u eenvoudig via bovenstaande overzichten en het zoekformulier. Benieuwd welke interventies onlangs een erkenning kregen? Lees verder.

Kijk ook eens in een andere databank

Op Loketgezondleven.nl vindt u alle leefstijlinterventies. Maar ook de databanken van andere organisaties bevatten (erkende) interventies. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als opvoeding en ontwikkeling, welzijn en langdurige zorg. Het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en de beheerders van acht databanken werken met elkaar samen en streven naar eenduidige beoordelingscriteria. Bekijk het overzicht van databanken met (erkende) interventies. Daarnaast kunt u ook internationale databases raadplegen.

Hulp nodig?

Voor hulp of informatie over interventies zoeken kunt u de helpdesk bellen (030) 274 47 92 of mailen naar gezondleven@rivm.nl.