Hier vindt u alle erkende leefstijlinterventies die beschikbaar zijn in Nederland. Snel interventies zoeken die u kunt inzetten voor gezonde(re) inwoners in uw wijk, dorp of gemeente? Raadpleeg onderstaande overzichten voor gezondheidsthema’s, doelgroepen of settings.

Interventies zoeken

Meer weten over erkende interventies?

Meer weten over erkende interventies? 

Lees de vragen en antwoorden over leefstijlinterventies. 

Erkende gecombineerde leefstijlinterventies

De basisverzekering vergoedt erkende gecombineerde leefstijlinterventies. Lees meer over deze interventies voor de behandeling van overgewicht bij volwassenen en over de erkende programma’s. 

Bekijk de recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit vastgesteld door onafhankelijke experts en praktijkbeoordelaars. Ook de meest recent erkende interventies vindt u eenvoudig via bovenstaande overzichten en het zoekformulier. Benieuwd welke interventies onlangs een erkenning kregen? Lees verder.

Kijk ook eens in een andere databank

Op Loketgezondleven.nl vindt u alle leefstijlinterventies. Maar ook de databanken van andere organisaties bevatten (erkende) interventies. Denk bijvoorbeeld aan thema’s als opvoeding en ontwikkeling, welzijn en langdurige zorg. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en de beheerders van acht databanken werken met elkaar samen en streven naar eenduidige beoordelingscriteria. Bekijk het overzicht van databanken met (erkende) interventies. Daarnaast kunt u ook internationale databases raadplegen.