U bent hier

Recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit beoordeeld. Beoordeelde interventies vindt u in de Interventiedatabase. U kunt zoeken op ‘beoordeling’. Informatie over de beoordeling staat in de beschrijving van de interventie. De meest recente erkende interventies vindt u hier.

Recent erkend

Goede aanwijzingen voor effectiviteit

  • Coach2Move (Radboud Universitair MC) verbetert met een fysiotherapeutische integrale aanpak de lichamelijke activiteit en zelfredzaamheid van thuiswonende zeventigplussers met mobiliteitsproblemen. De interventie maakt tevens gebruik van de omgeving om het zelfmanagementproces te ondersteunen (24-03-2017).

Eerste aanwijzingen voor effectiviteit

  • M@zl vo (GGD West-Brabant) wil ziekteverzuim terugdringen door het vroegtijdig signaleren en begeleiden van scholieren met (verhoogd) ziekteverzuim. Om dit te bereiken werken verschillende instanties intensief samen. Voor vmbo is de erkening eerste aanwijzingen voor effectiviteit. Voor havo en vwo krijgt de interventie het niveau Goed onderbouwd (29-03-2017).

Goed onderbouwd

  • SuperChefs (Voedingscentrum) bestaat uit 8 lessen en laat kinderen van groep 7 en 8 ontdekken hoe gezond, lekker en makkelijk koken kan zijn. Ze leren hoe ze zelf een gezonde maaltijd en iets voor tussendoor kunnen klaarmaken. De commissie is positief over de mooie handleiding voor docenten, het werkboek voor kinderen en de recepten (29-03-2017).

Goed beschreven

  • Fruit op het werk (Vitamine & Zo) wil een bijdrage leveren aan de gezondheid van werknemers in het MKB door bij productiebedrijven met laag opgeleide werknemers de fruitconsumptie te verhogen (27-03-2017).
  • Gezondheidsrace Laarbeek (GGD Brabant-Zuidoost) ontstond in 2010 op initiatief van inwoners die actief aan hun eigen gezondheid wilden werken én ook anderen wilden aansporen tot een gezonde leefstijl. De aanpak is flexibel en duurzaam door wedstrijdelement en inzet verenigingen (27-03-2017).
  • Kijk! Mijn leven (GGD Brabant–Zuidoost) is een lesmethode voor kinderen uit het praktijkonderwijs en VMBO en biedt ondersteuning bij de bevordering van zelfredzaamheid en een gezonde leefstijl. De methode sluit goed aan bij de beleveniswereld van de kinderen (27-03-2017).

Interventieoverzichten

Voor bepaalde thema’s, doelgroepen en settings bestaan interventieoverzichten. Daarin vindt u interventies die door de Erkenningscommissie of de groep praktijkbeoordelaars beoordeeld zijn.

Meer informatie

Beoordeling van de kwaliteit van interventies

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer