U bent hier

Recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit beoordeeld. Beoordeelde interventies vindt u in de Interventiedatabase. U kunt zoeken op ‘beoordeling’. Informatie over de beoordeling staat in de beschrijving van de interventie. De meest recente erkende interventies vindt u hier.

Recent erkend

Goede aanwijzingen voor effectiviteit

  • Snelbeterinjevel.nl (Trimbos-instituut) bestaat uit de online klachtgerichte mini-interventies Beter slapen, Minder stress en Minder piekeren. De trainingen richten zich op klachten die aantoonbaar samenhangen met depressie en voor iedere klacht bestaat een aparte online training, die zelfstandig is te volgen (30-08-2017).
  • Steun bij stoppen 1.0 (Universiteit van Maastricht) geeft via een online programma advies-op-maat aan mensen die bereid zijn om binnen zes maanden te stoppen met roken. Er zijn twee varianten: een videovariant waarbij de adviezen via video’s worden gegeven en tekstvariant, adviezen via teksten (30-08-2017).

Eerste aanwijzingen voor effectiviteit

  • Stevig Ouderschap (Stichting Stevig Ouderschap) wil ernstige opvoedingsproblemen voorkomen en geeft gezinnen met een minder makkelijke start een steuntje in de rug. De gesprekken thuis helpen ouders hun zelfvertrouwen en zelfredzaamheid te vergroten en hun sociale netwerk te versterken (14-09-2017).

Goed onderbouwd

  • De Reis van 5 (De Reis van 5) is een gezinsspel voor thuis voor kinderen met eetproblemen van 4-10 jaar. Het spel helpt kinderen hun bestaande eetgewoontes te doorbreken en biedt professionalis een praktische aanvulling voor het behandelen van kinderen met eetproblemen (14-09-2017).

Goed beschreven​

  • Soa’s, seksualiteit en islam (Soa Aids Nederland) is een sensitiviteitstraining voor sleutelfiguren uit de Moslimgemeenschap en maakt het hen mogelijk om met hun achterban een gezonde seksualiteit te bespreken (13-07-2017).

Interventieoverzichten

Voor bepaalde thema’s, doelgroepen en settings bestaan interventieoverzichten. Daarin vindt u interventies die door de Erkenningscommissie of de groep praktijkbeoordelaars beoordeeld zijn.

Meer informatie

Beoordeling van de kwaliteit van interventies

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer