U bent hier

Recent erkende interventies

Van steeds meer leefstijlinterventies is de kwaliteit beoordeeld. Beoordeelde interventies vindt u in de Interventiedatabase. U kunt zoeken op ‘beoordeling’. Informatie over de beoordeling staat in de beschrijving van de interventie. De meest recente erkende interventies vindt u hier.

Recent erkend

Goede aanwijzingen voor effectiviteit

  • SLIMMER (GGD Noord- en Oost-Gelderland) wil in 12 maanden de leefstijl verbeteren van hoog-risico personen en daarmee  type 2 diabetes voorkomen. Het programma bestaat uit een voedings- en beweegprogramma, casemanagement en een uitstroomprogramma gericht op mensen tussen 40 en 70 jaar (08-01-2018).

Goed onderbouwd

  • IRun2BFit (IRun2BFit) is een leefstijlprogramma voor jongeren in de leeftijd 12-16 jaar. Gedurende acht weken komen op school thema’s aan bod als bewegen, gezonde voeding en een fit lijf. Het programma sluit af met een sfeervol hardloopevenement (23-02-2018).
  • Kriebels in je buik (Rutgers) is een online lespakket over het jongens- en meisjeslichaam, gender, relaties, seksualiteit, wensen, grenzen, veranderingen tijdens de puberteit, media en seksuele weerbaarheid voor kinderen op de basisschool. De lessen worden in een doorlopende leerlijn van groep 1 t/m 8 aangeboden (04-12-2017).

 

Interventieoverzichten

Voor bepaalde thema’s, doelgroepen en settings bestaan interventieoverzichten. Daarin vindt u interventies die door de Erkenningscommissie of de groep praktijkbeoordelaars beoordeeld zijn.

Meer informatie

Beoordeling van de kwaliteit van interventies

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer