Wilt u in uw gemeente meer doen met stoppen met roken en/of uw aanpak borgen? Bekijk dan de online kennisuitwisseling van Onderzoeksinstituut IVO, Pharos Pharos is het expertisecentrum gezondheidsverschillen. (Pharos is het expertisecentrum gezondheidsverschillen.) en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (afdeling Gezond Leven) terug. In deze sessie die plaatsvond op 13 juni 2022 komt ook het bereiken van mensen met een lagere sociaaleconomische positie (SEP Sociaaleconomische Positie (Sociaaleconomische Positie)) aan bod.

Programma

  • Welkom door Djoeke van Dale van het RIVM (afdeling Gezond Leven) en voorzitter Gera Nagelhout van Onderzoeksinstituut IVO.
  • U hoort achtergronden, werkzame elementen en recente resultaten van onderzoek in de gemeenten Den Haag, Utrecht en Haarlem:
    • 6:15 minuten - Marieke Helmus, landelijk expertisecentrum Pharos, vertelt over effectieve stoppen-met-roken interventies en het bereiken van mensen met een lagere SEP.
    • 19:15 minuten - Nikita Poole, Onderzoeksinstituut IVO, neemt u mee in de werkzame elementen voor borging van stoppen-met-rokeninterventies in gemeenten.

Meer weten of advies aanvragen?

Wilt u hulp bij uw lokale gezondheidsvraagstuk? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) biedt advies op maat en ondersteunt gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)'en bij de aanpak van lokale gezondheidsvraagstukken en bij het kiezen,  implementeren, verbeteren of aanpassen van erkende intenties. Lees meer over advies op maat en neem contact met ons op!