In 75 minuten op de hoogte zijn van de laatste trends en ontwikkelingen rond leefstijl en corona? Bekijk dan het webinar dat plaatsvond op 1 juni 2021. U vindt hieronder ook de in het webinar genoemde informatie.

Programma-indeling webinar

  • 11:41 seconden - Wat zijn de gevolgen van de coronapandemie en de coronamaatregelen op leefstijl?  Waar moeten we vooral op inzetten? Roline Schaink, onderzoeker van de Gedragsunit van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) geeft een inkijkje in de stand van zaken in Nederland.
  • 37:35 seconden - Hoe kun je als gemeente samen met de GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) aan de slag met leefstijl en de extra gelden die hiervoor beschikbaar zijn? Bennita IJtsma van GGD regio Utrecht laat zien hoe zij met gemeenten aan de slag gaan rond mentale gezondheid, kwetsbare groepen en leefstijl.
  • 1:00:40 seconden - Ten slotte vertelt Djoeke van Dale, programmacoördinator bij de afdeling Gezond Leven van het RIVM, van welke ondersteuning u gebruik kunt maken als u in uw gemeente aan de slag gaat met een lokaal gezondheidsvraagstuk en de inzet van leefstijlinterventies.

Bekijk de genoemde informatie uit het webinar (inhoud)

RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) onderzoek naar COVID 19 in Nederland

Erkende (leefstijl)interventies

Weten wat (niet) werkt

  • Lees in de Wat werkt dossiers op thema's en doelgroepen wat werkt bij bijvoorbeeld jongeren en alcohol en ouderen en bewegen.

Overig

 

Ondersteuning nodig?

Heeft u hulp nodig bij een lokaal gezondheidsvraagstuk? Of wilt u in uw gemeente of regio een leefstijlinterventie inzetten? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) biedt advies op maat en ondersteunt gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)’en bij de aanpak van lokale gezondheidsvraagstukken en bij het kiezen,  implementeren, verbeteren of aanpassen van erkende intenties.

Meer weten of advies aanvragen?

Lees verder en neem contact met ons op.