Werkt u aan de gezondheid van inwoners in uw gemeente? Wellicht is stoppen met roken wel een van de pijlers uit uw lokale preventieakkoord. Bekijk dan dit webinar van het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (afdeling Gezond Leven) voor beleidsmakers en -adviseurs bij gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) dat plaatsvond op 14 oktober 2021. In het webinar ziet u sprekende voorbeelden van hoe u effectief interventies inzet waarmee u uw inwoners echt helpt te stoppen met roken.

Programma-indeling webinar

  • 5:15 seconden - Benoît Hendriks, adviseur Gezond Leven, licht toe wat Loketgezondleven.nl u biedt om aan de slag te gaan met integraal werken aan stoppen met roken. 
  • 18:45 seconden - Marieke Helmus (Pharos Pharos is het expertisecentrum gezondheidsverschillen. (Pharos is het expertisecentrum gezondheidsverschillen.)) laat zien hoe in Nijmegen wordt samengewerkt met het sociaal domein om het roken bespreekbaar te maken in het keukentafelgesprek.
  • 43:43 seconden - Wil Vrencken (Indigo) vertelt hoe de interventie Grip en Gezondheid kwetsbare inwoners van Rotterdam helpt om meer grip te krijgen op hun stress en rookgedrag.
  • 10:02:42 seconden - Tot slot laat Benoît Hendriks concrete voorbeelden zien hoe het RIVM u op maat kan ondersteunen. 

Bekijk het webinar

Meer weten of advies aanvragen

Wilt u hulp bij uw lokale gezondheidsvraagstuk? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) biedt advies op maat en ondersteunt gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)'en bij de aanpak van lokale gezondheidsvraagstukken en bij het kiezen,  implementeren, verbeteren of aanpassen van erkende intenties. Lees meer over advies op maat en neem contact met ons op!