Werkt u aan de gezondheid van inwoners in uw gemeente? Wellicht is stoppen met roken wel een van de pijlers uit uw lokale preventieakkoord. Dan is dit webinar van het RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (afdeling Gezond Leven) zeker iets voor u. Schrijf u snel in voor de gratis online bijeenkomst op donderdag 14 oktober 2021, van 10.00 tot 11.15 uur.

Voor wie?

Exclusief voor beleidsmakers en -adviseurs bij gemeenten en GGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst.

Programma

In het webinar ziet u sprekende voorbeelden van hoe u effectief interventies inzet waarmee u uw inwoners echt helpt te stoppen met roken.

  • Marieke Helmus (PharosPharos is het expertisecentrum gezondheidsverschillen. ) laat zien hoe in Nijmegen wordt samengewerkt met het sociaal domein om het roken bespreekbaar te maken in het keukentafelgesprek.
  • Wil Vrencken (Indigo) vertelt hoe de interventie Grip en Gezondheid kwetsbare inwoners van Rotterdam helpt om meer grip te krijgen op hun stress en rookgedrag.

Verder is er in het webinar voldoende ruimte om uw vragen te stellen aan de experts.

Aanmelden webinar

Aanmelden webinar

Vul het aanmeldformulier in

Meer weten?

  • Heeft u vragen of opmerkingen over dit webinar? Neem dan contact op met benoit.hendriks@rivm.nl.
  • Kijk ook bij advies op maat voor lokale gezondheidsvraagstukken en inzet leefstijlinterventies.
  • En abonneer u op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond gezondheidsbevordering en preventie.