Leefstijlactiviteiten die werken

Via dit onderdeel van Loketgezondleven.nl hebt u inzicht in erkende leefstijlinterventies. Dat zijn programma’s en activiteiten die voldoen aan belangrijke kenmerken voor succesvol werken aan de gezonde leefstijl van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Onafhankelijke experts uit wetenschap en praktijk hebben dat vastgesteld.  

Erkende interventies

U kiest bij voorkeur een leefstijlinterventie die werkt. Lees over de meerwaarde van  erkende interventies en over het erkenningstraject.

Interventieoverzichten

Snel weten welke erkende interventies er zijn voor (gezondheids)thema's, settings en doelgroepen? Bekijk de interventieoverzichten. 

Wat werkt dossiers

Effectief aan de slag met gezonde leefstijl? Dan wilt u weten wat een aanpak succesvol maakt. In de Wat werkt dossiers leest u wat werkt en wat niet. 

Ga voor impact, kies erkende interventies

Ga voor impact: kies erkende interventies

Gecombineerde leefstijlinterventie

Lees alles over gecombineerde leefstijlinterventies

Recent erkende interventies

Naar recent erkende interventies 

Werkzame elementen

Werkzame elementen: laten staan wat werkt

Zoeken of invoeren?

Vind actuele leefstijlinterventies uit de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven via het zoekformulier. Of ga naar invoeren in de database. 

Meer databanken

U vindt ook erkende interventies in andere databanken. Bekijk het overzicht met thema's, beheerders en links naar deze databanken.