Zijn de inwoners in uw gemeente door de coronapandemie ongezonder gaan leven? Elke gemeente krijgt extra geld voor herstel van gezondheid van inwoners. Weten hoe u in uw gemeente die middelen effectief inzet voor leefstijlthema’s zoals bewegen, roken en mentale gezondheid? Meldt u zich dan snel aan voor het gratis webinar van RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu Gezond Leven op dinsdag 27 juli 2021, 13.00 – 14.15 uur.

Voor wie?

Exclusief voor beleidsmakers en -adviseurs bij gemeenten en GGDGemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst'en.

Programma

  • Het RIVM biedt een praatplaat die inzicht geeft in impactvolle determinanten van gezondheid, zoals ongezonde voeding, weinig bewegen en problematisch alcoholgebruik. Louise Dekker, projectleider Kerncijfers Publieke Gezondheid bij het RIVM, vertelt hoe u deze praatplaat  kunt gebruiken in de gemeentelijke praktijk.  
  • Met ons praktische stappenplan helpt Karlijn Leenaars, coördinator Gezonde Gemeente bij het RIVM, u op weg met uw keuze voor doelen, doelgroepen en een integrale aanpak met een mix van (erkende) leefstijlinterventies. 
  • Yvonne Post en Steven Burgman van gemeente Pijnacker-Nootdorp, vertellen over hun lokale preventieakkoord met inspirerende en concrete activiteiten.
  • Tot slot laat Margien van Rooij, coördinator Gezonde Gemeente, concrete voorbeelden zien hoe het RIVM u op maat kan ondersteunen. 

Aanmelden webinar

Aanmelden webinar
Vul het aanmeldformulier in

Meer weten?

  • Heeft u vragen of opmerkingen over dit webinar? Neem dan contact op met benoit.hendriks@rivm.nl.
  • Kijk ook bij advies op maat voor lokale gezondheidsvraagstukken en inzet leefstijlinterventies.
  • En abonneer u op onze nieuwsbrief. Dan blijft u op de hoogte van de laatste ontwikkelingen rond gezondheidsbevordering en preventie.