Wilt u aan de slag met mentale gezondheid? Gebruik dan erkende interventies. Dit zijn goed onderbouwde en effectieve interventies die u kunt inzetten voor de bevordering van mentale gezondheid.

inhoud CTA direct naar interventieoverzicht mentale gezondheid

Meer weten over erkende interventies?

Meer weten over erkende interventies? 

Lees de vragen en antwoorden over leefstijlinterventies. 

Overzichten per doelgroep

Er zijn ook interventieoverzichten voor verschillende doelgroepen die relevant zijn bij het bevorderen van mentale gezondheid. In deze interventieoverzichten kunt u interventies gericht op mentale gezondheid selecteren. 

Weet u niet goed welke interventie u het beste kunt kiezen? Bekijk dan het stappenplan interventie kiezen.

Integrale aanpak op kinderopvang en school

  • Gezonde KinderopvangStructurele aandacht op jonge leeftijd vergroot de kans op een gezondere leefstijl en betere gezondheid als kind én volwassene. 
  • Gezonde School: Scholen die structureel aandacht besteden aan gezondheidsbevordering kunnen het Vignet Gezonde School aanvragen. Er is onder andere een themacertificaat Welbevinden: voor basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en mbo-scholen.
  • Welbevinden op School: Integraal programma om het psychisch welbevinden op het primair en voortgezet onderwijs te bevorderen. Het programma sluit aan op de pijlers voor integraal werken: educatie, beleid, signaleren en omgeving.