Wilt u aan de slag met mentale gezondheid? Gebruik dan erkende interventies. Dit zijn goed onderbouwde en effectieve interventies die u kunt inzetten voor de bevordering van mentale gezondheid.

Interventieoverzicht

In het interventieoverzicht mentale gezondheid vindt u een aantal specifiek op dit onderwerp gerichte interventies. Daarnaast zijn er ook interventieoverzichten voor verschillende doelgroepen die relevant zijn bij het bevorderen van mentale gezondheid. In deze interventieoverzichten kunt u interventies gericht op mentale gezondheid selecteren. 

Weet u niet goed welke interventie u het beste kunt kiezen? Bekijk dan het stappenplan interventie kiezen.

  inhoud

  Meer weten over erkende interventies?

  Lees de vragen en antwoorden

  Integrale aanpak op kinderopvang en school

  • Gezonde KinderopvangStructurele aandacht op jonge leeftijd vergroot de kans op een gezondere leefstijl en betere gezondheid als kind én volwassene. 
  • Gezonde School: Scholen die structureel aandacht besteden aan gezondheidsbevordering kunnen het Vignet Gezonde School aanvragen. Er is onder andere een themacertificaat Welbevinden: voor basisscholen, scholen voor voortgezet onderwijs en mbo-scholen.
  • Welbevinden op School: Integraal programma om het psychisch welbevinden op het primair en voortgezet onderwijs te bevorderen. Het programma sluit aan op de pijlers voor integraal werken: educatie, beleid, signaleren en omgeving.