Als u in uw gemeente of regio een preventieakkoord sloot, dan wilt u natuurlijk de voortgang en resultaten zichtbaar maken. Hoe u dat praktisch en laagdrempelig aanpakt, dat hoort u in het webinar van RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (afdeling Gezond Leven) en VNG Vereniging van Nederlandse Gemeenten (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) voor beleidsmakers en -adviseurs bij gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst )'en, dat plaatsvond op 19 mei. 

Kijk webinar terug

Was u niet bij het webinar? Kijk het dan terug via onderstaande knop. 

Terugkijken webinar 19 mei

Programma-indeling webinar 19 mei

  • Marije van Koperen, projectleider monitoring en evaluatie bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), legt uit hoe u praktisch en laagdrempelig de voortgang en resultaten van uw preventieakkoord kunt meten. Aan bod komt: Waar begin ik? Hoe kies ik een geschikte manier die past bij mijn doel (zoals interviews, vragenlijsten, storytelling)? En welke effecten kan ik eigenlijk verwachten?
  • Jantien Heideman, senior adviseur bij Proscoop, neemt u mee in de ontwikkeling van de Achterhoek monitor. Deze tool gebruiken ze om de resultaten van het regionale ‘Preventie Akkoord Achterhoek 2020-2030' te laten zien. Waar liepen ze tegen aan? Wat werkte wel en wat werkte niet? Jantien geeft ook een inkijkje in de plannen voor doorontwikkeling.
  • Marije van Doorn-van Atten, epidemioloog van GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst ) Noord- en Oost-Gelderland, vertelt over de tool die zij ontwikkelden om het Lokaal Preventieakkoord van de gemeente Apeldoorn te monitoren. U hoort ook hoe ze deze tool lokaal inzetten.  Op aanvraag is deze monitortool beschikbaar. Mail daarvoor naar Marije.
  • Tot slot deelt Hanneke Lakenvelt-Verbree, adviseur Gezonde Gemeente bij het RIVM, praktische tips en instrumenten waarmee u in uw gemeente aan de slag kunt gaan. Ook hoort u hoe het RIVM u op maat kan ondersteunen bij uw lokale gezondheidsvraagstuk.

Meer weten of advies aanvragen?

Wilt u hulp bij uw lokale gezondheidsvraagstuk? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) biedt advies op maat en ondersteunt gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst ) en bij de aanpak van lokale gezondheidsvraagstukken en bij het kiezen,  implementeren, verbeteren of aanpassen van erkende intenties. Lees meer over advies op maat en neem contact met ons op!