Als u in uw gemeente of regio een preventieakkoord sloot, dan wilt u natuurlijk de voortgang en resultaten zichtbaar maken. Hoe u dat praktisch en laagdrempelig aanpakt, dat hoort u in het webinar van RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) (afdeling Gezond Leven) en VNG Vereniging van Nederlandse Gemeenten (Vereniging van Nederlandse Gemeenten) voor beleidsmakers en -adviseurs bij gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)'en, dat plaatsvond op 19 mei. 

Kijk webinar terug

Was u niet bij het webinar? Kijk het dan terug via onderstaande knop. 

Terugkijken webinar 19 mei

Programma-indeling webinar 19 mei

  • Marije van Koperen, projectleider monitoring en evaluatie bij het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu), legt uit hoe u praktisch en laagdrempelig de voortgang en resultaten van uw preventieakkoord kunt meten. Aan bod komt: Waar begin ik? Hoe kies ik een geschikte manier die past bij mijn doel (zoals interviews, vragenlijsten, storytelling)? En welke effecten kan ik eigenlijk verwachten?
  • Jantien Heideman, senior adviseur bij Proscoop, neemt u mee in de ontwikkeling van de Achterhoek monitor. Deze tool gebruiken ze om de resultaten van het regionale ‘Preventie Akkoord Achterhoek 2020-2030' te laten zien. Waar liepen ze tegen aan? Wat werkte wel en wat werkte niet? Jantien geeft ook een inkijkje in de plannen voor doorontwikkeling.
  • Marije van Doorn-van Atten, epidemioloog van GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) Noord- en Oost-Gelderland, vertelt over de tool die zij ontwikkelden om het Lokaal Preventieakkoord van de gemeente Apeldoorn te monitoren. U hoort ook hoe ze deze tool lokaal inzetten.  Op aanvraag is deze monitortool beschikbaar. Mail daarvoor naar Marije.
  • Tot slot deelt Hanneke Lakenvelt-Verbree, adviseur Gezonde Gemeente bij het RIVM, praktische tips en instrumenten waarmee u in uw gemeente aan de slag kunt gaan. Ook hoort u hoe het RIVM u op maat kan ondersteunen bij uw lokale gezondheidsvraagstuk.

Meer weten of advies aanvragen?

Wilt u hulp bij uw lokale gezondheidsvraagstuk? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) biedt advies op maat en ondersteunt gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) en bij de aanpak van lokale gezondheidsvraagstukken en bij het kiezen,  implementeren, verbeteren of aanpassen van erkende intenties. Lees meer over advies op maat en neem contact met ons op!