Gemeente, zorggroep en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) richten zich vaak op dezelfde groepen inwoners en thema’s. Denk aan ouderen, chronisch zieken of mensen met overgewicht. Maar hoe zorg je voor korte lijnen en dat organisaties uit preventie, zorg en het sociale domein gemakkelijk samenwerken aan de gezondheid van inwoners? Dat regelt u in uw gemeente of regio met een goede preventie infrastructuur. Hoe zo'n structuur eruit ziet en wat die in de praktijk oplevert hoort u in het webinar van RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) en InEen, voor beleidsmedewerkers en -adviseurs bij gemeenten, GGD’en, zorggroepen en ROS Regionale Ondersteuningsstructuur (Regionale Ondersteuningsstructuur), dat plaatsvond op 28 juni. 

Programma

  • 8:08 minuten - Gerard Molleman, hoogleraar persoonsgerichte preventie RadboudUMC, en Karolien van den Brekel, huisarts en adviseur bij het Institute for Positive Health, gaan met elkaar in gesprek wat zij verstaan onder een preventie infrastructuur en wat de kansen en uitdagingen voor de praktijk zijn.
  • 35:15 minuten - Froukje Zeijl en Marinus Lineman, GGD Flevoland, vertellen hoe zij de preventiestructuur rondom valpreventie vormgeven en hoe zij samenwerken met zorgorganisaties en het sociaal domein.
  • 59:39 minuten - Tot slot deelt Djoeke van Dale, senioradviseur bij RIVM, praktische tips waarmee u in uw gemeente aan de slag kunt gaan. Ook hoort u hoe het RIVM u op maat kan ondersteunen bij uw lokale gezondheidsvraagstuk.

Meer weten of advies aanvragen?

Wilt u hulp bij uw lokale gezondheidsvraagstuk? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) biedt advies op maat en ondersteunt gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)'en bij de aanpak van lokale gezondheidsvraagstukken en bij het kiezen,  implementeren, verbeteren of aanpassen van erkende intenties. Lees meer over advies op maat en neem contact met ons op!