Gemeenten krijgen in het coalitieakkoord de taak om valpreventieprogramma’s aan te bieden aan inwoners vanaf 65 jaar. Hoe borgt u valpreventie in gemeentelijk beleid en hoe werkt u domeinoverstijgend samen? Van welke geleerde lessen kunt u profiteren bij de vormgeving van de ketenaanpak valpreventie in uw gemeente? Dit hoort u in het webinar voor beleidsmakers en -adviseurs bij gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst), georganiseerd door VeiligheidNL en RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) op 7 februari 2023. 

Programma

  • 2:35 minuten - Djoeke van Dale, RIVM, neemt u op hoofdlijnen mee in het werken met een integrale aanpak en wat dit kan opleveren voor uw gemeente.
  • Vervolgens delen we geleerde lessen rondom domeinoverstijgend samenwerken: 
    - 9:20 minuten - Gioia Muru, Amsterdam UMC Universitair Medisch Centrum (Universitair Medisch Centrum), deelt de inzichten met u uit de implementatie van de gecombineerde leefstijlinterventie. 

    - 19:40 minuten - Donny van den Wildenberg, beleidsadviseur sport en sociaal domein, vertelt over de geleerde lessen rond het sport- en beweegakkoord in gemeente Laarbeek. 
  • 37:20 minuten - Wietske Hoekstra, consultant VeiligheidNL, geeft een introductie van de stappen van de ketenaanpak valpreventie.
  • 48:50 minuten - Hierna vertelt Jeannette Bensink, FysioZwolle, over hun lokale ketenaanpak valpreventie. 
  • 1:10:15 minuten - Tot slot geeft Djoeke van Dale u praktische tips waarmee u in uw gemeente aan de slag kunt gaan. En u hoort hoe het RIVM u op maat kan ondersteunen bij uw lokale gezondheidsvraagstuk. 

Terugkijkknop

14 februari Vraag- en antwoordsessie over valpreventie

Vraag- en antwoordsessie 'Gemeente aan zet voor valpreventie' 

Vragen vanuit gemeenten of GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst) rondom de nieuwe rol voor de gemeente kwamen aan bod in een vragenuur op 14 februari 2023. Lees meer  over de online vraag- en antwoordsessie 

Meer weten of advies aanvragen?

Wilt u hulp bij uw lokale gezondheidsvraagstuk? Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) biedt advies op maat en ondersteunt gemeenten en GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)'en bij de aanpak van lokale gezondheidsvraagstukken en bij het kiezen,  implementeren, verbeteren of aanpassen van erkende intenties. Lees meer over advies op maat en neem contact met ons op!