Een gezonde leefstijl en een gezonde leefomgeving voor iedereen in Nederland: daar gaan we voor. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) ondersteunt beleidsmakers en professionals met direct toepasbare kennis. Die kennis ontstaat doordat we wetenschap, data en praktijk samenbrengen. 

Direct toepasbare kennis

Direct toepasbare kennis

Als beleidsmaker bij een gemeente of professional bij een GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst), in de wijk, op school of bij een kinderopvangorganisatie bent u op zoek naar oplossingen met een blijvend resultaat. Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) helpt u om lokaal gezondheidsbeleid integraal aan te pakken met kennis die werkt. 

Gezonde Gemeente

Aan de slag met integraal en preventief werken aan de gezondheid en welzijn van de inwoners?  Lees hoe u dat aanpakt in uw gemeente, wijk of buurt. Bekijk ook de tips voor en praktijkvoorbeelden van een integrale aanpak van gezondheidsthema’s.  

Gezonde Kinderopvang en Gezonde School

Wilt u een gezonde leefstijl van de jeugd vanzelfsprekend maken in de dagopvang, bso,  het po, so, vo of mbo? Lees verder over Gezonde Kinderopvang en Gezonde School.

Kwaliteit van interventies

Natuurlijk wilt u succesvol zijn met de programma’s en activiteiten die u inzet voor een gezonde  leefstijl van kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen. Lees verder over erkende interventies.

Internationale samenwerking

Het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) participeert in internationale netwerken en projecten. De opgedane inspiratie en kennis  over beleid, maatregelen en interventies voor gezondheidsbevordering, delen we graag met u. Bekijk bijvoorbeeld de voorbeelden van internationale interventies.  

Foto van Marian Sturkeboom

Afdelingshoofd

Marian Sturkenboom

Contact? Stuur een mail

Jaarverslag afdeling Gezond Leven

Gezond Leven Feiten en cijfers 2023

Wat hebben we bereikt voor gemeenten, GGD Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst (Gemeentelijke/gewestelijke gezondheidsdienst)’en, scholen, kinderopvang en de zorg? Lees het in de Gezond Leven Feiten en cijfers 2023.