U bent hier

Interventieoverzichten

Hieronder vindt u de aanbevolen en goed beschreven leefstijlinterventies en programma's voor gezondheidsbevordering voor de acht thema's in deze handreiking, voor in de gemeente, wijk en op school. 

Interventies per gezondheidsthema

Interventies in de wijk

Interventieoverzicht Erkende interventies, inclusief lage SES

Interventies per schooltype

Altijd up-to-date

Het interventieoverzicht op loketgezondleven.nl wordt voor elke zoekopdracht opnieuw samengesteld, zodat u altijd een up-to-date overzicht heeft. In het interventieverzicht vindt u actuele leefstijlinterventies die in Nederland beschikbaar zijn. De Interventiedatabase Gezond en Actief Leven is een initiatief van Kenniscentrum Sport en RIVM Centrum Gezond Leven (CGL) in samenwerking met het Trimbos-instituut. De interventies uit deze gezamenlijke database van RIVM Centrum Gezond Leven en Kenniscentrum Sport vindt u via Loketgezondleven.nl, Gezondeschool.nl en de sites van Kenniscentrum Sport.

Oproep

Zijn uw leefstijlinterventies en programma’s voor de setting wijk al toegevoegd aan de Interventiedatabase en actueel? Zo niet, ga dan naar de Interventiedatabase en log in om uw interventies toe te voegen of te actualiseren.

Zijn uw leefstijlinterventies voor de setting wijk al ingestuurd voor beoordeling op kwaliteit en effectiviteit? Zo niet, kijk dan bij Interventie aanmelden voor meer informatie om uw interventie in te dienen, zodat het erkenningsysteem deze kan beoordelen. Het CGL adviseert en ondersteunt u graag bij het indienen voor beoordeling.

Afdrukken:

Via printer