Op Loketgezondleven.nl vindt u erkende leefstijlinterventies (Goed beschreven, Goed onderbouwd en Effectief) die in Nederland beschikbaar zijn. De interventies komen uit de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven. Dit is een gezamenlijk initiatief van Kenniscentrum Sport & Bewegen en RIVMRijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu.

Interventies zoeken

U kunt leefstijlinterventies zoeken op diverse criteria zoals doelgroep, setting of thema. Bij iedere interventie staat een toelichting en informatie om contact te leggen met de aanbieder. Wij bieden ook kant en klare interventieoverzichten met beoordeelde interventies op thema en setting.
U vindt meer informatie over het kiezen van interventies en activiteiten in het onderdeel integraal werken.

Erkenningstraject voor interventies aanvragen

In de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven kunt u  een aanvraag  starten voor het erkenningstraject voor uw interventie.
Wilt u eerst weten wat erkenning inhoudt? Lees dan verder op Werkwijze beoordeling.

Hulp nodig?

Voor hulp of informatie over interventies zoeken en invoeren kunt u de helpdesk bellen (030) 274 47 92 of mailen naar gezondleven@rivm.nl.

Interventies actualiseren

Wanneer een interventie een jaar ongewijzigd in de Interventiedatabase staat, krijgt u automatisch een verzoek om te checken of de interventie nog in uitvoering is en of de (contact)gegevens nog correct zijn. Als eigenaar ontvangt u voor iedere interventie een herinneringsmail.
Wilt u nu alvast uw interventies controleren en updaten? Ga dan naar Interventiedatabase.nl en log in.