U bent hier

Leefstijlinterventies zoeken en invoeren

Op Loketgezondleven.nl vindt u actuele leefstijlinterventies die in Nederland beschikbaar zijn. De interventies komen uit de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven. Dit is een gezamenlijk initiatief van Kenniscentrum Sport en RIVM Centrum Gezond Leven (CGL).

Interventies zoeken

U kunt leefstijlinterventies zoeken op diverse criteria zoals doelgroep, setting of thema. Bij iedere interventie staat een toelichting en informatie om contact te leggen met de aanbieder. Wij bieden ook kant en klare interventieoverzichten met beoordeelde interventies op thema en setting.

U vindt meer informatie over het kiezen van interventies en activiteiten in de Handreiking Gezonde Wijk.

Interventies invoeren

In de Interventiedatabase Gezond en Actief Leven kunt u niet alleen nieuwe interventies invoeren, maar ook uw interventies wijzigen. Daarnaast kunt u hier ook een erkenning voor uw interventie aanvragen.
Wilt u eerst weten wat erkenning inhoudt? Lees dan verder op Werkwijze beoordeling.

Hulp nodig?

Voor hulp of informatie over interventies zoeken en invoeren kunt u de helpdesk bellen (030) 274 47 92 of mailen naar centrumgezondleven@rivm.nl.

Interventies actualiseren

Wanneer een interventie een jaar ongewijzigd in de Interventiedatabase staat, krijgt u automatisch een verzoek om te checken of de interventie nog in uitvoering is en of de (contact)gegevens nog correct zijn. Als eigenaar ontvangt u voor iedere interventie een herinneringsmail. Niet geactualiseerde interventies gaan vier maanden na het verzoek automatisch naar het archief.
Wilt u nu alvast uw interventies controleren en updaten? Ga dan naar www.interventiedatabase.nl en log in.

Is uw interventie onbedoeld gearchiveerd?

Is uw interventie niet meer zichtbaar op loketgezondleven.nl? Hebt u geen tijd gehad om uw interventies te actualiseren of is iets niet goed gegaan?  Neem contact op met Centrum Gezond Leven, centrumgezondleven@rivm.nl. Wij zetten de gearchiveerde interventies voor u terug.

Ook gevonden

Afdrukken:

Via printer