Recent erkende interventies

Wilt u in uw gemeente aan de slag met tabakspreventie? Gebruik dan erkende interventies. Dit zijn goed onderbouwde en effectieve interventies voor alcoholpreventie.

Bekijk het interventieoverzicht rookpreventie

 

Recent erkende interventies

In de schijnwerpers: Voel je vrij!

Welke interventies werken om mensen weer te laten deelnemen aan de samenleving? Met de Impuls Leefstijlinterventies (2021-2022) informeren en enthousiasmeren we gemeenten over erkende leefstijlinterventies. We zetten enkele interventies in de schijnwerpers.  Simone Königs, docent en Stoppen met Roken-coach bij Momentum Training & Coaching, vertelt hoe de interventie helpt om inwoners met een lage SES Sociaal-economische Status (SES) Positie die iemand inneemt in de sociale hiërarchie, gemeten aan de hand van opleiding, inkomen of beroepsstatus. (Sociaal-economische Status (SES) Positie die iemand inneemt in de sociale hiërarchie, gemeten aan de hand van opleiding, inkomen of beroepsstatus. ) (en anderen) te laten stoppen met roken. Lees het artikel over Voel je vrij!

inhoud

Meer weten over erkende interventies?

Lees de vragen en antwoorden

  Relevante interventieoverzichten rookpreventie

  Bekijk ook de interventies voor verschillende doelgroepen die bij tabakspreventie relevant zijn. In deze interventieoverzichten kunt u interventies voor tabakspreventie selecteren voor een bepaalde setting of een specifieke doelgroep:

  Weet u niet goed welke interventies u moet kiezen? Bekijk dan het stappenplan interventie kiezen.

   

  Best practice portal

  Het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction heeft een best practice portal. Hier vindt u overzichtsanalyses over effectieve programma’s en interventies voor preventie van onder andere roken.

  Bekijk de best practice portal op de website van het European Monitoring Centre for Drugs and Drug Addiction.

   

  Doelgroepen

  De Wat werkt-dossiers geven een overzicht van wat bekend is uit literatuur en praktijk over effectieve aanpakken voor bepaalde doelgroepen. Er is een Wat werkt-dossiers voor rookpreventie:

   

  Meer informatie